Ni bila tarča napadalcev: Na božični večer pred pubom ustreljena 26-letnica, policija je prijela dve osebi

M.R.
27.12.2022 10:20

Policija je prijela dve osebi v povezavi s smrtjo 26-letnice, ki je bila ubita pred pubom na božični večer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sporočilo prijateljice ubite Elle Edwards ob rožah, položenih na kraju umora.
Profimedia

Elle Edwards je bila malo pred polnočjo na božični večer ustreljena v glavo pred pubom Lighthouse Inn v vasi Wallasey pri Liverpoolu. V incidentu je bil ranjen še 28-letnik, ki je v bolnišnici in je v smrtni nevarnosti, poškodovane pa so bile še tri osebe, ki niso življenjsko ogrožene.

30-letnika iz kraja Tranmere so prijeli zaradi suma umora in poskusa umora, 19-letnico iz Rock Ferryja pa so prijeli zaradi suma, da je sodelovala pri umoru, poroča britanska televizija Sky News. 

Po mnenju policije kozmetičarka Elle Edwards ni bila tarča napadalcev. "V povezavi s tem hladnokrvnim streljanjem smo izvedli dve aretaciji," je povedala policijska inšpektorica Sue Coombs in dodala: "Ne bomo počivali, dokler odgovornih ne privedemo pred roko pravice." 

Policija pred pubom Lighthouse Inn.
Profimedia

Vse, ki bi imeli za policijo kakršnekoli informacije v povezavi z dogodkom, je pozvala, naj se oglasijo. Na tamkajšnje stanovalce in morebitne mimoidoče voznike pa je naslovila poziv, naj se javijo policiji, če so uspeli posneti karkoli pomembnega. 

Družina pokojne je na kraju streljanja položila cvetje in ploščo v obliki srca z napisom: "Posebna hči, sreče, ki si jo prinesla na svoje poseben način, se bomo z ljubeznijo spominjali vsak dan." 

Za medije je spregovorila prijateljica ubite, ki je povedala, da so ljudje, ko se je začelo streljanje, mislili, da gre za ognjemet. "Avtomatično se je vse ustavilo in imeli smo občutek, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti," je poudarila. Zatrdila je, da je otrpla, ko je videla svojo prijateljico na tleh z ljudmi, ki so ji skušali pomagati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta