Nočni klub Marina: Bivša soproga bi za priprtega Sergeja Racmana prodala nepremičnino

Vanessa Čokl
13.08.2021 13:35
Obramba prvoobtoženega zlorabe prostitucije zahteva narok za varščino, tožilstvo je proti. Pričal je še en tajni policijski sodelavec.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nočni klub Marina pri Ajdovščini
Damijana Žišt

Na nadaljevanju sojenja zaradi zlorabe prostitucije v klubu Marina pri Ajševici je obramba Sergeja Racmana, ki je v priporu, predlagala narok glede varščine. Racmanova zagovornica Martina Žaucer Hrovatin je povedala, da je Racmanova nekdanja soproga pripravljena prodati nepremičnino in da ima Racman v Sloveniji tri otroke. A po besedah tožilke Maje Veber Šajn tožilstvo v Racmanovem primeru varščini nasprotuje.

Ko je sodišče za Racmana v zadevi Marina prvič odredilo pripor, se tja ni zglasil, v Slovenijo pa se je iz Kanade vrnil šele konec lanskega leta na podlagi mednarodne tiralice. 

Prvoovtoženi Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos naj bi bili v hudodelski združbi zlorabljali prostitucijo.Tako naj bi bili na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, obtoženi pa so nad dekleti vzpostavili odnos podrejenosti. Družba Cratos naj bi bila pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi. Obtoženi pa trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Prek videokonference je na nadaljevanju sojenja sicer pričal tajni delavec policije številka 101, opisal obisk kluba Marina in kako so k njemu pristopila dekleta ter mu ponujala spolne usluge. Izrecno je povedal, da mu je eno od deklet dejalo, da je govorjenje izguba časa in da moški tja zahajajo samo za seks.

Na vprašanje odvetnika Franca Rojka, ki zagovarja obtoženega Jožeta Kojca, ali so dekleta od vodstva kluba dobivala kakšna navodila, je povedal, da med dekleti in osebjem ni opazil nikakršne komunikacije, da pa je bil v klubu samo enkrat.

Odvetnik Miha Šošić je pričo spraševal o "konfliktu" med odredbo tožilstva, ki mu je dovoljevala enkraten odkup spolnih uslug, in navodili vodje operativne komunikacije. Tajni policijski delavec je pojasnil, da zanj odredba pomeni le zakonski okvir delovanja, konkretne naloge pa opravlja po navodilih vodje: "Naredil sem točno to, kar mi je bilo naročeno. Nihče mi ni naročil odkupa spolnih uslug in jaz tega nisem opravil."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta