Od četrtka pogrešana francoska mladoletnika so našli v Avstriji

STA, ČK
22.07.2022 11:19

Policisti in gorski reševalci so tudi danes nadaljevali z iskanjem dveh mladoletnih Francozov, ki so ju pogrešili, ko sta se v četrtek na območju Mlince proti Dovški babi ločila od ostalih pohodnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PU Kranj

S kranjske policijske uprave so nekaj minut po 12. uri sporočili, da so s strani avstrijskih varnostnih organov prejeli obvestilo, da sta bili pogrešani osebi najdeni na območju Republike Avstrije. "Sta nepoškodovani in zdravi," so še dodali.

Kot so za STA pred tem pojasnili na Policijski upravi Kranj, so se aktivnosti izvajale na območjih policijskih postaj Kranjska Gora, Jesenice in Bled, kjer so policisti preverjali pridobljene informacije o gibanju pogrešanih oseb. Na območju Karavank so iskalno akcijo izvajali tudi avstrijski varnostni organi, njihovi gasilci in gorski reševalci.

Že v četrtek popoldan so policisti, gorski reševalci iz Mojstrane in vodniki reševalnih psov pregledali območje Karavank nad naseljema Belca in Dovje. Območje Mlince in območje med Kepo ter Dovško Babo so pregledali tudi s policijskim brezpilotnim letalnikom.

Že v četrtek so se lotili tudi iskanja na območju Plavškega Rovta in Hrušice, saj sta bila, glede na zbrane informacije, pogrešana nazadnje opažena na Plavškem Rovtu, kasneje pa na območju Jesenic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta