Odvetnik splitskega napadalca pravi, da bi se lahko njegov varovanec izognil zaporu

M.R.
15.01.2020 17:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Znani hrvaški odvetnik Branko Šerić je danes za spletni portal Index.hr spregovoril o primeru 25-letnega strelca, ki je minulo soboto v Splitu s kalašnikovko ubil tri ljudi. Šerić je sprejel poziv samoorganiziranih skupin v podporo napadalcu, danes pa je za omenjeni medij povedal, da je odstopil od pritožbe na uvedbo preiskave in odreditev preiskovalnega pripora. Želi si namreč, da bi se čim prej pripravilo psihološko in psihiatrično izvedensko mnenje o njegovem varovancu. 
Če se namreč izkaže, da njegov varovanec ni sposoben za sodno obravnavo, potem sodišče ne bo ugotavljalo njegove krivde, ampak mu bo odredilo zdravljenje, ki pa ne sme trajati več kot pet let. V nasprotnem primeru mu grozi zaporna kazen. To pa pomeni, da bi se lahko 25-letnik popolnoma izognil zaporu. 
V soboto popoldne je Split pretresel strelski napad z avtomatsko puško, ki ga je izvedel 25-letnik. Po poročanju hrvaških medijev, naj bi šlo za maščevanje, saj naj bi ubiti pred tem izsiljevali napadalčevega brata. Ta naj bi bil po poročanju medijev odvisnik in naj bi si nakopal dolgove zaradi kupovanja droge. Dve žrtvi je 25-letnik usmrtil na samem kraju, ena pa je umrla v bolnišnici. Mediji so tudi poročali, da naj bi nameraval ubiti še najmanj enega človeka, a so storilca prej prijeli policisti.
Hrvaška policija je v nedeljo sporočila, da so bili ubiti in tudi storilec, ter še nekaj prijetih, ki naj bi poznali ozadje zgodbe, vsi stari znanci policije. Nekateri naj bi bili povezani v kazniva dejanja z drogo, storilec pa naj bi imel na grbi drug dejanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta