Otrok se je usedel na tobogan in začel vpiti: Dobil je opekline, hitro so ugotovili, kaj se je zgodilo

M.R.
23.09.2024 13:39

Konec prejšnjega tedna je bil na igrišču v Franciji poškodovan dveletni otrok - dobil je opekline, ko se je spustil po toboganu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Sašo Bizjak

Trije najstniki, stari 11 in 12 let, so osumljeni, da so v Toulousu tobogan polili z natrijevim hidroksidom, snovjo, ki je znana tudi pod imenom lužni kamen. S tem naj bi poškodovali dveletnega otroka. 

Policija je dva osumljenca zaslišala štiri dni po tem, ko je dveletni deček dobil opekline po rokah in nogah. Lažje je bila poškodovana tudi druga žrtev, ki je bila prav tako takrat na igrišču, poroča časnik Le Figaro.

Tožilstvo je sporočilo, da so enega že izpustili, pri drugem najstniku pa so ugotovili del odgovornosti. Tretjega osumljenca, ki ne živi v tem mestu, naj bi zaslišali v začetku tega tedna. 

Trojico so prepoznali s pomočjo posnetkov nadzornih kamer. Pričala je tudi trgovka v bližnji trgovini, v kateri so kupili natrijev hidroksid. 

Da bi lahko obtožene tudi kazensko preganjali, jih bo moral pred tem pregledati izvedenc za psihiatrijo, ki bo ugotavljal, ali so se mladoletniki v času izvršitve dejanja zavedali tega, kar počnejo in kako nevarno je. Če so se tega zavedali, jih bodo oblasti lahko poklicale na kazensko odgovornost. 

"Otroci znajo početi neumnosti, to pa prekaša vse. To je resna težava. Starši morajo prevzeti odgovornost," se je odzvala mama poškodovanega otroka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta