Po avtocesti divjal s kar 289 kilometri na uro, policisti opozarjajo: Vozilo s takšno hitrostjo lahko v nesreči poleti kamorkoli in povzroči tragedijo

A.L.
09.11.2020 09:59

Udeležence pozivajo, naj spoštujejo omejitve hitrosti in s svojimi dejanji prispevajo k varnosti v prometu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan na avtocesti pri Vrbi, kjer je omejitev hitrosti 110 kilometrov na uro, merili hitrost vožnje vozil in obravnavali voznika, ki je vozil kar 289 kilometrov na uro. Policisti so ga ustavili in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

"Resda je bila avtocesta prazna, vendar to v ničemer ne zmanjšuje pomena nevarnega dejanja voznika, ki v nobenem primeru ne bi imel ne časa in tudi ne prostora za reakcijo v primeru nepredvidljivega  trenutka. Pri  hitrosti 110 kilometrov na uro, kolikor je omejitev na zgornjem delu gorenjske avtoceste, vozilo namreč v sekundi prevozi okoli 30 metrov, pri hitrosti 200 kilometrov na uro je vsaka sekunda 'dolga' že 55 metrov, pri absolutnem pretiravanju z 289 kilometrov na uro, ko je voznikov zorni kot že tako ali tako močno zožen, pa vozilo v sekundi prevozi kar 80 metrov. To je 'izstrelek', ki ob nesreči lahko poleti kamorkoli in na katero koli stran ter povzroči  tragedijo," sporočajo gorenjski policisti in dodajajo, da avtoceste niso namenjene napenjanju mišic.

Udeležence pozivajo, naj spoštujejo omejitve hitrosti in s svojimi dejanji prispevajo k varnosti v prometu. Med vikendom so gorenjski prometni policisti na avtocesti obravnavali 31 prekoračitev hitrosti nad 165 kilometrov na uro. Dva primera višjih hitrosti sta bila še 197 in 207 kilometrov na uro, obakrat na omejitvi 110 kilometrov na uro..

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta