Po tednu iskanja prijeli voznika, ki je v kombiju tihotapil prebežnike in povzročil smrtno nesrečo

Vesna Lovrec
21.03.2022 16:24

Dvanajstim prebežnikom, ki so se 12. marca ponesrečili na avtocesti pri Tepanju, eden od njih usodno, so poleg povzročitelja nesreče pri nezakonitem prehodu meje pomagali še trije osumljeni. Zdaj je četverica v priporu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pgd Zreče

Celjska policijska uprava je končala iskanje za 24-letnim državljanom Makedonije, zaradi katerega je 12. marca v prometni nesreči izgubil življenje državljan Turčije. Policisti so ga prijeli v petek na železniški postaji v Kopru. Odpeljali so ga v pridržanje, nato pa s kazensko ovadbo zaradi povzročitve smrtne nesreče, zapustitve oškodovanca na kraju in zaradi kaznivega dejanja nezakonitega prehajanja državne meje ali ozemlja privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper 24-letnika odredil pripor.

Osumljeni je v noči na 12. marec v kombiniranem vozilu tihotapil dvanajst prebežnikov. Nekaj minut čez polnoč je na avtocesti zunaj naselja Tepanje v smeri proti Ljubljani zapeljal čez odstavni pas na travnato površino, trčil v kovinsko ograjo in z vozilom drsel po njej okoli 30 metrov, dokler se ni kombi prevrnil, trčil še v žičnato ograjo in obstal pred brežino Dravinje. Voznik je pobegnil, ne da bi komu od poškodovanih nudil pomoč. Identiteta umrlega še ni potrjena. V nesreči se je izredno hudo poškodoval državljan Turčije, lažje poškodbe pa je utrpelo še šest prebežnikov, trije državljani Turčije in trije Afganistana.

Pri zbiranju obvestil od udeleženih v nesreči so policisti ugotovili, da so tujci mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili peš na območju Ljutomera. Tam jih je pričakalo več osumljenih. Eden jih je sprejel v tovorno vozilo, dva pa sta se v osebnem avtomobilu vozila pred kombijem kot nekakšna izvidnika. Po nesreči so se osumljeni razbežali, a je policija še isti dan dva izsledila in jima odvzela prostost. Gre za državljana Kosova, stara 18 in 21 let, ki sta stanovala na območju Celja. V nadaljevanju so policisti prijeli še njunega pajdaša, 21-letnega državljana Kosova, prav tako stanujočega na območju Celja. Vse tri so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je odločil, da morajo v pripor. Zdaj se jim je tam pridružil še četrti osumljeni, 24-letni državljan Severne Makedonije, ki so ga policisti prijeli v petek v Kopru.

Četverica je osumljena sodelovanja v hudodelski združbi, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem tujcev, za kar je predpisana kazen od treh do 15 let zapora. Vozniku kombija, v katerem je umrl prebežnik, pa bodo sodili še zaradi povzročitve prometne nesreče, ki se je končala s smrtjo, in zapustitve poškodovancev na kraju dogodka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta