Podrobnosti nesreče, v kateri je sinoči v Ljubljani umrl migrant: 18-letnik je policistom začel bežati že na Kozini

M.R.
20.12.2021 10:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Koprski policisti so v nedeljo malo po 20. uri na Kozini skušali ustaviti kombi z ljubljanskimi registrskimi tablicami. A se voznik za njihove znake ni zmenil in je zapeljal na avtocesto proti Ljubljani, le nekaj metrov pred njim je bilo osebno vozilo opel astra, ki so ga policisti ustavili na izvozu za Senožeče, voznik kombija pa je pospešeno vozil v smeri prestolnice. 

Kljub temu, da so ga policisti, pri tem so sodelovali pripadniki ljubljanske in koprske policijske uprave, pa tudi uprave avtocestne policijske uprave in še policisti specializirane enote za nadzor državne meje, večkrat skušali ustaviti, se za njihove znake ni zmenil ter je vozil pospešeno in nevarno naprej. Na posameznih odsekih je tudi večkrat prekoračil hitrost 180 kilometrov na uro, pri Brezovici pa je trčil v dve policijski vozili, ne glede na to pa je z vožnjo nadaljeval do izvoza za Tržaško cesto in pri tem še večkrat trčil v omenjeni vozili. 

Na izvozu je zapustil avtocesto in po Tržaški cesti vozil v smeri centra Ljubljane. Pri tem je vijugal in tako preprečeval policistom, da bi ga prehiteli. Na semaforju na koncu Tržaške ceste pa je trčil v vozilo naključnega moškega, ki je tam stal zaradi rdeče luči na semaforju. Po trčenju je kombi odbilo in je čelno trčil v drog semaforja. 

Trk je bil usoden za 22-letnega državljana Turčije, ki je bil s petimi rojaki v tovornem deli kombija. Ostali so bili tudi huje poškodovani, a niso v smrtni nevarnosti. Kombi je vozil 18-letni državljan Kosova, ki uradno prebiva na območju Postojne. V trčenju je bil lažje poškodovan. 

Policisti so ugotovili, da je šest turških državljanov nelegalno vstopilo v Slovenijo, poleg tega pa so policisti pridržali tudi tri Postojnčane, dva sta bila stara 18, eden pa 19 let. Ti so se namreč vozili v omenjeni opel astri, za katero policisti sumijo, da je bila predhodnica kombija z nelegalnimi migranti. 

Med pregonom kombija sta bili poškodovani dve policijski vozili, policisti pa so ostali nepoškodovani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta