Poklical na policijo in povedal, da je na avtocesti pri Kopru nekoga povozil

ČK
09.12.2022 10:37

Policisti so ugotovili, da je 34-letnik trčil v 21-letnega državljana Afganistana, ki je nepravilno prečkal avtocesto, zato ga voznik ni videl. Afganistanec, ki na poti ni bil sam, je na kraju nesreče umrl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včeraj malo pred pol sedmo zvečer je na Policijsko upravo Koper poklical voznik in povedal, da je pred predorom Kastelec na avtocesti od Kopra proti Kozini nekoga povozil.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je čez avtocesto teklo več oseb. 34-letni voznik osebnega avtomobila, državljan  Slovenije, je trčil v 21-letnega državljana  Afganistana, ki je nepravilno in na neosvetljenem delu vozišča prečkal avtocesto, zato ga voznik ni videl. Zaradi hudih poškodb je državljan Afganistana na kraju nesreče umrl.

Ob pokojnem sta ostala dva državljana Afganistana in v nadaljnjem postopku zaprosila za mednarodno zaščito. Vsi trije so nezakonito prečkali slovensko-hrvaško državno mejo in so bili na poti v Italijo, je sporočila policija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta