Policisti aretirali osumljenca, ki je pred dvema mesecema v hišo občinske svetnice LMŠ vrgel molotovko

M.R.
03.06.2021 13:52
Policisti in kriminalisti so prijeli osumljenca, ki je 9. aprila v Črnomlju vrgel zažigalno steklenico v stanovanjsko hišo, je sporočila policija. Z včerajšnjim zaslišanjem osumljenca so tako končali predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Andrej Petelinšek

Steklenica, napolnjena s petrolejem, je priletela v hišo občinske svetnice iz stranke LMŠ Vesne Fabjan, pri tem pa je izbruhnil manjši požar, ki so ga pogasili domači. 

Fabjanova je dejala, da je molotovka priletela skozi okno v dnevno sobo in povzročila eksplozijo. Odzvali so se v stranki LMŠ, kjer so poudarili, da nobena politična ali kakršnakoli druga dejavnost ne opravičuje takšnega strahopetnega in brutalnega napada na kogarkoli. 

Napad je obsodil tudi predsednik države Borut Pahor, ki je ob tem državljane pozval, naj se vzdržijo dejanj, ki bi jih bilo mogoče razumeti kot žaljiva in sovražna. Prav tako se je odzval premier Janez Janša, ki je zapisal, da gre ne glede na motiv za kaznivo dejanje, "vredno obsodbe in kazni". Napad sta ostro obsodila tudi prvak NSi in obrambni minister Matej Tonin ter predsednica SD Tanja Fajon.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta