Policisti iščejo žensko srednjih let, ki je na bankomatu našla bančno kartico, nato pa z njo nakupovala

M.R.
14.05.2024 15:10

Policisti iščejo žensko, ki si je v Novi Gorici prisvojila na bankomatu pozabljeno bančno kartico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novogoriški policisti iščejo žensko srednjih let in roparja.
Robert Balen

Zgodaj popoldne je namreč oškodovanka policiste obvestila, da je na bankomatu trgovskega centra na Cesti 25. junija v Novi Gorici ob dvigu gotovine pozabila bančno kartico. Policisti so ugotovili, da si jo je prisvojila neznana ženska srednjih let in v več trgovinah opravila nakupe v skupni vrednosti 139 evrov. Osumljenko še iščejo, prav tako pa preiskujejo sum storitve dveh kaznivih dejanj: zatajitve in zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. 

Za prisvojitev bančne kartice mogoča tudi zaporna kazen

Vsem svetujejo, naj bodo pri dvigu gotovine zbrani in naj poskrbijo, da denar in bančno kartico vzamejo iz reže bančnega avtomata. Če se zgodi, da so pozabili bodisi denar bodisi bančno kartico, pa svetujejo, da o tem nemudoma obvestijo najbližjo policijsko postajo oziroma svojo banko ali pa bančno ustanovo, ki je lastnik bankomata. 

Tiste, ki naletijo na pozabljeno gotovino ali bančno kartico, pa policisti opozarjajo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najdeni denar ali bančno kartico nemudoma odnesejo oziroma izročijo policistom na policijski postaji oziroma o najdbi obvestijo najbližjo banko. Če pa si najdeno bančno kartico ali gotovino prisvojijo, jih lahko čaka kazenska odgovornost zaradi suma kaznivega dejanja zatajitve. Za to dejanje je predvidena denarna, lahko pa tudi zaporna kazen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta