Policisti odkrili moškega, ki je na Bavarskem dvoru napadel Niko Kovač. Kako kaže v primeru Branka Grimsa?

A.L.
09.11.2022 14:08

Pomočnik načelnice policijske postaje Ljubljana Center je spregovoril o napadih na Niko Kovač in Branka Grimsa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V sklopu obravnave dveh dogodkov z elementi fizičnega nasilja, do katerih je prišlo v zadnjem mesecu v centru prestolnice, je dosedanje izsledke preiskave predstavil Irfan Beganović, pomočnik načelnice policijske postaje Ljubljana Center.  Spomnimo, direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač, je bila v desetih dneh dvakrat žrtev fizičnega nasilja. Nazadnje oktobra na Bavarskem dvoru, ko se je neznanec z vso silo zaletel vanjo, jo odrinil in vpil, da bo ubil njenega psa. Ob njej je bila tudi prijateljica, s katero sta se odpravili na policijo in napad prijavili.

Kot je danes povedal Beganović, je bila fotografija osumljenca objavljena v medijih, na podlagi pridobljenih podatkov pa so ga uspešno identificirali. Osumljenca so že zaslišali, zoper njega bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahkih telesnih poškodb. 

Kako kaže v primeru napada na poslanca Grimsa?

Nedolgo po napadu na Niko Kovač se je pred poslopjem DZ zgodil še en napad. Takrat je neznanec napadel poslanca SDS Branka Grimsa. Na poti v kletno parkirišče ob poslopju parlamenta ga je porinil po stopnicah. O napadu je Grims spregovoril na novinarski konferenci in povedal, da ga je napadalec čakal v zasedi. Ocenil je, da bi se napad lahko končal še slabše.

Mnenja v SDS naj bi bila deljena predvsem glede kandidature Branka Grimsa, saj naj bi zmerne člane motila njegova retorika.
Robert Balen

Kot je razkril Beganović, je tudi Grims utrpel lažjo telesno poškodbo, sicer pa v tem primeru še poteka predkazenski postopek, policisti še zbirajo obvestila. Med preiskavo so zavarovali tudi materialne dokaze, na katerih ugotavljajo prisotnost bioloških sledi, analiza pa za zdaj še ni končana. 

Policija v povezavi z napadom na poslanca Branka Grimsa išče osebo na fotografiji.
Pu Ljubljana

Tudi v tem primeru so policisti objavili fotografijo osumljenca, a do danes še niso prejeli nobene informacije, ki bi jim pomagala pri identifikaciji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta