Poskus uboja: Krivde za napad z nožem ni priznala

STA
13.01.2022 15:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sojenje na sodišču v Slovenj Gradcu se bo začelo februarja.

Nejc Strojnik

Na sredinem predobravnavnem naroku, ki je v sredo potekal na okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu, Mirjam Vasle ni priznala očitanega ji kaznivega dejanja poskusa uboja zunajzakonskega partnerja v Mežici septembra lani. Začetek sojenja je napovedan za 9. februar. Obdolžena je sicer vse od lanskega septembra v priporu.

Policisti so v preiskavi poskusa uboja v Mežici ugotovili, da je med 46-letnikom in njegovo leto starejšo zunajzakonsko partnerico že dlje časa prihajalo do nesoglasij, a policija v preteklosti ni obravnavala nasilnih dogodkov. Obdolžena, takrat 47-letna Mirjam Vasle, naj bi bila 25. septembra lani zunajzakonskega partnerja zabodla z večjim kuhinjskim nožem in ga hudo poškodovala. Moškega so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, njej pa so policisti po dejanju odvzeli prostost, zaradi ponovitvene nevarnosti pa je kasneje ostala v priporu, kjer je še danes. Kot so pojasnili na slovenjgraškem sodišču, aktualni sklep o priporu velja do 26. februarja, sodišče pa bo o podaljšanju pripora odločalo še pred tem datumom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta