Pred umorom ji je napisal: "Pridi takoj domov. Ne dopusti, da moja ljubezen preraste v sovraštvo. Bojim se sam sebe"

30.09.2021 15:48
Iz SMS-sporočil med obtoženim Martinom Zavirškom in njegovo ženo je bilo razvidno, da sta, ko je mož izvedel, da naj bi ga žena varala, nekako skušala rešiti zakon, a se je končalo z ženino smrtjo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kar 2200 strani izpisanih SMS-sporočil med obtoženim Martinom Zavirškom in njegovo ženo je del sodnega spisa. Foto: Robert BALEN
Robert BALEN

"Ne dopusti, da moja ljubezen preide v sovraštvo, bojim se sam sebe," je bilo eno zadnjih SMS-sporočil, ki jih je obtoženi 48-letni Martin Zaviršek napisal svoji ženi Nataši. Zaviršek je obtožen umora, saj je ženo 12. avgusta lani polil z bencinom in jo zažgal. Na današnjem nadaljevanju sojenja je sodni senat, ki mu predseduje okrožni sodnik David Špernjak, bral listine v sodnem spisu, med drugim več SMS-sporočil, ki sta si jih obtoženi in njegova žena - ta naj bi ga bila pred svojo tragično smrtjo hotela zapustiti zaradi drugega moškega - pogosto pisala. Policijski forenziki so pregledali ogromno SMS-sporočil med zakoncema, ko so jih izpisali, je nastalo okoli 2200 listov, ki so del sodnega spisa, je  povedal sodnik Špernjak.

"Upam da si iskrena, da me nimaš za tepčka"

Policija je pregledala komunikacijo v sporočilih od septembra 2016 do avgusta lani. Do marca lani je bila komunikacija med njima precej običajna. Ko pa je obtoženi marca lani izvedel, da naj bi ga bila žena varala, se je njuna komunikacija povečala za 100 odstotkov, od julija do njene smrti pa za kar 200 odstotkov. Sodnik Špernjak je pojasnil, da je iz SMS-sporočil, še posebej v zadnjih mesecih pred tragedijo, razvidno, da sta zakonca nekako skušala rešiti zakon, da sta oba bila v slabšem psihičnem stanju in da je obtoženi v SMS-sporočilih večkrat namigoval, da si bo kaj naredil, da mu ni več živeti, če ga bo žena zapustila. On je pogosto pisal tudi o tem, kako ženo ljubi in da si želi, da bi ostala skupaj, ter da ga ubija njen hladen odnos ali dejstvo, da mu sploh ne odgovarja na sporočila. Njena sporočila pa so govorila o tem, da mora razmisliti, da je v veliki stiski, ker ne ve, kaj bi storila, govorila je tudi o slabih odnosih v službi (delala je v zelo znani odvetniški pisarni v Ljubljani) in o tem, da bi zamenjala službo in da ima premalo časa zase. In tudi o tem, da je sama kdaj razmišljala o samomoru. Na dan tragedije sta si zakonca izmenjala veliko sporočil. "Pogrešam te, želim si, da bi se spet imela zelo rada ..." je pisal obtoženi. Žena pa: "Zmedena sem, moj možiček, trenutno ne vem, kako naprej." On je pisal njej: "Upam, da si iskrena, da me nimaš za tepčka ..., upam, da ni drugi v igri ... Naredil bom vse, da bova ostala skupaj, zavedaj se, da smo družina ... Ljubim te, četudi ne želiš več biti z mano." Ona njemu: "Oprosti, sem v paniki, ne vem, kaj bi, si te ne zaslužim ..." Nato on njej: "Zdaj pa še šok, našel sem listek z njegovim imenom, pridi takoj domov, pogovoriva se ... Ne dopusti, da moja ljubezen preraste v sovraštvo, bojim se sam sebe."

 

​Žrtev hudo opečena umrla v bolnišnici

​Družinska tragedija, ki naj bi ji bilo botrovalo obtoženčevo ljubosumje, se je zgodila 12. avgusta lani okoli 21. ure na dvorišču hiše v Mali Račni 17 v okolici Grosupljega, ko je obtoženi po trditvah okrožne državne tožilke Špele Brezigar ženo Natašo po glavi in telesu polil z vnetljivo tekočino in to nato vžgal. Grozovito dejanje je po tožilkinih trditvah storil zato, ker ga je žena nameravala zapustiti, saj je imela intimnega prijatelja. Poškodbe, ki jih je obtoženi s svojim dejanjem povzročil žrtvi, so bile hude - opečenih je bilo najmanj 70 odstotkov njenega telesa, hudo poškodovani so bili tudi njeni notranji organi. Nataša Zaviršek je boj za življenje izgubila dva tedna po napadu, v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je umrla 26. avgusta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta