Slovenec, ki je v Poreču prvi priskočil na pomoč 25-letniku: "Tresel sem se 12 ur." Znani so rezultati obdukcije ...

A.L.
03.05.2023 07:50

Hrvaški policisti še vedno preiskujejo, kako je mlajši moški prišel na streho in kako je prišlo do padca, ki po do zdaj znanih informacijah ni posledica kaznivega dejanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Poročali smo že, da se je na tradicionalnem Spring Breaku v Poreču pred dnevi smrtno ponesrečil slovenski državljan, ki je padel s strehe apartmaja. Hrvaški policisti še vedno preiskujejo, kako je mlajši moški prišel na streho in kako je prišlo do padca, ki po do zdaj znanih informacijah ni posledica kaznivega dejanja.

Tisti, ki so bili priča padcu, so nad dogodkom močno pretreseni. "Tresel sem se 12 ur," je za 24 ur povedal Samo Kopušar, ki je videl padec 25-letnika in je bil tudi prvi, ki mu je priskočil na pomoč. "Videl sem ga, kako pada. Vprašal sem ga, če je v redu, a ni odgovoril. Odhitel sem dol, da vidim, kaj se je zgodilo. Obrnil sem ga na bok in poklical pomoč," je opisal dogodek.

"Okoli treh pridem na balkon in vidim lučke, policiste, vse. Nobeden ni točno vedel, za kaj gre, ni bilo njegovih kolegov tukaj," pa je za portal dodal Leon Gluk

Med prvimi je na kraj nesreče prispela zdravstvena ekipa potovalne agencije Collegium, ki je za čas 'spring breaka' zakupila apartmaje v Lanterni. Opravili so tudi pregled vseh varnostnih protokolov in dogodek secirali po urah, čeprav ponesrečeni ni potoval z njimi. "Kljub temu se je to zgodilo znotraj resorta, kjer se je dogajal tudi naš dogodek. In smo šli čez celoten protokol z vsemi ljudmi, ki so bili prisotni," je za 24ur povedal direktor Collegium Mondial Travel Andrej Kačič

Hrvaška policija je dva dni po smrti 25-letnega državljana Slovenije objavila rezultate obdukcije. Umrl je zaradi več telesnih poškodb, ki jih je dobil ob padcu z višine, so pojasnil za 24ur. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta