Slovenski vojak naj bi smrtno nesrečo v Neaplju povzročil alkoholiziran, kasneje poskušal pobegniti

STA, A.L.
28.07.2020 11:11

Pripadnik Slovenske vojske (SV), ki je nameščen v Združenem Natovem poveljstvu v italijanskem Neaplju, naj bi bil glede na poročanje italijanskih medijev povzročitelj prometne nesreče s smrtnim izidom, poleg tega naj bi bil alkoholiziran in skušal pobegniti s kraja nesreče. To so mu preprečili mimoidoči, poročajo lokalni mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Ministrstvo za obrambo je dogodek potrdilo že v ponedeljek. Kot so sporočili, je bil slovenski vojak zunaj delovnega časa in z zasebnim vozilom udeležen v prometni nesreči, v kateri je ena oseba umrla.
Portala Ilriformista.it in Vesuviolive.it poročata, da je do nesreče prišlo v nedeljo zvečer. Voznik avtomobila naj bi nenadoma zapeljal levo na nasprotno stran vozišča ter presenetil motorista in njegovo sopotnico, sicer karabinjerja in njegovo ženo. Slednja je kasneje v bolnišnici za posledicami notranjih poškodb umrla.
Slovenski vojak - šlo naj bi za podčastnika, ki je nameščen v Natovem oporišču v Neaplju - naj bi bil tudi pozitiven na testu alkoholiziranosti, skušal pa naj bi še pobegniti s kraja nesreče, kar pa da so mu preprečili mimoidoči, ki so prihiteli na pomoč ponesrečencem, navaja portal Ilriformista.it. Kot navaja Vesuviolive.it, pa preiskava primera poteka. Tudi na Morsu so v ponedeljek potrdili, da je pripadnik SV trenutno v postopku italijanskih preiskovalnih organov.
V SV zaenkrat še ne razkrivajo, niti ne komentirajo podrobnosti dogodka. Kot so danes pojasnili za STA, različnih, tudi nasprotujočih si navedb, ne morejo komentirati, ker o dogodku še ni uradnega poročila italijanskih preiskovalnih organov. Ker se je nesreča zgodila v tujini, so primer predali veleposlaništvu v Rimu, moškemu tudi nudijo konzularno pomoč.
V ponedeljek zvečer se je na Twitterju odzval tudi obrambni minister Matej Tonin in ob izrazu obžalovanja za nesrečo zapisal, da bo "pripadniku SV zagotovljeno pravno zastopanje skladno z ustaljeno proceduro".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta