15-letnik si je na najbolj znani splitski plaži zlomil vratno hrbtenico, na rtu Kamenjak pa se je poškodovala Avstrijka

A.L.
27.07.2020 09:45

Da bi se izognili tovrstnim nesrečam, policija opozarja kopalce, naj bodo pri skokih v morje previdni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nedeljsko kopanje na Bačvicah, eni najbolj priljubljenih splitskih plaž, se je za 15-letnika iz okolice Splita spremenilo v tragedijo. Mladoletnik je okoli 17. ure skočil na glavo v plitvini splitske plaže in si zlomil vratno hrbtenico, piše Dalmatinski portal, ki ga povzema 24 Sata. Ta piše, da je fant okoli 15. ure v družbi prijateljev prišel na plažo. Dve uri kasneje se je odločil za skok. Z betonskega dela obale pred nočnim klubom na plaži je skočil v morje, ki je na tistem delu globoko okoli enega metra. 
24 Sata poroča, da naj bi prijatelji 15-letnika poskušali prepričati, naj tega ne stori. Kljub opozorilom je skočil na glavo, udaril v dno in izgubil zavest.
Po skoku je poškodovanemu najstniku na pomoč priskočil mimoidoči, ga obrnil, da ni utonil, in z njim počakal na prihod reševalcev. Ti so ponesrečenca nemudoma odpeljali v Klinični bolnišnični center Split, kjer ga je čakala operacija.
Sicer pa nesreča najstnika ni prva letošnja.

Podoben primer tudi pred dnevi

Pred nekaj dnevi je puljska policija prejela prijavo, da se je na rtu Kamenjak poškodovala 22-letna Avstrijka. Ta je skočila v morje z višine več kot desetih metrov, reševalci so je odpeljali v bolnišnico, kjer se zdravi zaradi hudih poškodb hrbtenice.
Da bi se izognili tovrstnim nesrečam, policija opozarja kopalce, naj bodo pri skokih v morje previdni, kar pomeni, naj ne skačejo v vodo neznane globine, iz kamnitih pečin in drugih mest, ki niso urejena za skakanje. 

Leta 2009 moški umrl

Eden najbolj tragičnih primerov se je zgodil leta 2009 v Zadru. Takrat je zaradi skoka na glavo na plaži Borik umrl 39-letni Čeh. Nesrečni moški se je zabaval s prijatelji, po zabavi pa se je odločil osvežiti v morju, zato je skočil na glavo z lesenega pomola, visokega približno 1,1 metra, in udaril v morsko dno. Po skoku so trije prijatelji iz iste družbe v morju opazili negibno truplo, zato so poklicali reševalce. Ti so ob prihodu potrdili smrt.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta