Smrt 22-letnika že pet let nepojasnjena, a so zdaj prijeli policista in očeta pokojnikovega dekleta

STA, M.R.
03.02.2021 13:05
V ponedeljek so v BiH prijeli policijskega uslužbenca in še enega moškega, ker sta osumljena, da sta prikrivala dokaze o vzroku smrti mladega Dženana Memića. Včeraj so ju predali tožilstvu BiH, družina pokojnega pa s svojim pravnim zastopnikom zahteva odstop glavne sarajevske tožilke.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oba osumljenca so prijeli nekaj dni pred 5. obletnico smrti pokojnega Dženana Memića.
Profimedia

Bosanske oblasti so prijele Hasana Dupovaca, ki je bil v času smrti Dženana Memića na čelu sarajevskega oddelka za prometne nesreče na notranjem ministrstvu. Prijeli pa so tudi Zijada Mutapa, očeta Alise Mutap, ki je bila leta 2016 v ljubezenskem razmerju s pokojnim. Lokalni mediji poročajo, da obstajajo indici, da sta prijeta podtaknila dokaze, ki naj bi potrdili trditve o prometni nesreči.

8. februarja 2016 je bil namreč takrat 22-letni Dženan Memić v prestolnici BiH v nepojasnjenih okoliščinah huje telesno poškodovan, nekaj dni pozneje pa je za posledicami poškodb umrl v bolnišnici. Policija in županijsko tožilstvo sta trdila, da je bil udeležen v hudi prometni nesreči. 

Vanj naj bi po ugotovitvah tožilstva trčil kombi, a to na sojenju ni bilo dokazano in županijsko sodišče je dva Roma že dvakrat oprostilo vseh obtožb. Primer je trenutno na vrhovnem sodišču federacije, člani Memićeve družine pa so prepričani, da je bil Dženan v resnici ubit in da obstaja zarota, katere cilj je prikriti to dejstvo. 

Alisa Mutap je bila za Dženana usodne noči z njim in je bila prav tako poškodovana, v svojem zagovoru pa pravi, da se ničesar ne spominja. 

Oče pokojnika Muriz Memić je zato vložil zahtevo za zamenjavo županijske tožilke Sabine Sarajlije, ob tem pa je novinarjem dejal, da je v teh okoliščinah to nujno, saj še naprej vztraja pri obtožnici, ki je že dvakrat padla na sodišču.

"Upam, da bo tožilstvo BiH ta primer privedlo do konca. Odprli so preiskavo proti organiziranemu kriminalu, prišla pa bo tudi preiskava o umori. Ne vem, če smem povedati, da obstajajo tudi priče, kmalu bo znano, kdo je bil morilec," je še poudaril.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta