Starejša voznica preblizu roba vozišča trčila v kolesarja, na kraju nesreče je zaradi hudih poškodb umrl

STA, Va
02.11.2022 11:56

Kolesar je pravilno peljal po regionalni cesti pri Novem mestu, ko je vanj trčila 71-letna voznica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pri Novem mestu se je na regionalni cesti med Srebrničami in Potokom v torek popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 53-letni kolesar. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kolesar je pravilno peljal iz smeri Srebrnič proti Potoku ob desnem robu vozišča, ko je vanj zaradi vožnje preblizu robu trčila 71-letna voznica.

Kraj prometne nesreče sta si ogledali preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine še preiskujejo, zoper povzročiteljico pa bodo na pristojno tožilstvo vložili kazensko ovadbo.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto je letos v prometnih nesrečah življenje izgubilo devet ljudi, lani v enakem obdobju osem. Med žrtvami prometnih nesreč letos izstopajo tisti, ki so v prometu bolj ranljivi, opozarja policija. Življenje so izgubili trije pešci, kolesar, motorist in potnica na motorju, poleg njih pa tudi vozniki traktorja, kombija in osebnega avtomobila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta