Streljanje na Krasu: 50-letnik najprej streljal v trgovini, zaključil pa v stanovanjski hiši. Tako se je končalo ...

A.L.
16.05.2024 12:48

Policisti so 50-letniku odvzeli prostost, odredili pridržanje in istočasno opravili varnostni pregled.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so zavarovali kraj, tja so napotili policijskega pogajalca.
Sašo Bizjak

Koprski policisti so prejeli klic, da sta se v vasi Gorjansko na območju policijske postaje Sežana sprla moška. V obvestilu je bilo omenjeno tudi strelno orožje. Na kraj so nemudoma poslali več policijskih patrulj in kriminalistov. Pri zbiranju obvestil od občanov so pridobili podatek, da naj bi bil storilec 50-letni domačin.

Osumljeni naj bi včeraj nekaj pred 15. uro vstopil v trgovino v Gorjanskem, tam kričal, zatem pa v strop izstrelil en naboj z dolgocevnim orožjem. V prodajalni sta bili poleg prodajalke še dve osebi. Zatem se je obrnil in zapustil trgovino.

Ko je zapustil trgovino, je pred njo znova izstrelil en naboj v avtomat za napitke, nakar je sedel v osebno vozilo in se odpeljal proti stanovanjski hiši v vasi Gorjansko, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata. Pri tem je članom družine grozil in v hiši še enkrat ustrelil. Spet je kraj zapustil in se odpeljal proti svojemu domu, kjer se je zaprl v hišo.  

Policisti so zavarovali kraj, tja so napotili policijskega pogajalca, ki je pričel s pogajanji s storilcem v hiši. Po več kot polurni uspešni telefonski komunikaciji je 50-letni osumljenec sam prišel pred stanovanjsko hišo in se ob 17.38 predal policistom. V celotnem dogajanju ni bil nihče poškodovan.

"Zaradi vsega navedenega izhajajo utemeljeni razlogi za sum, da je osumljeni storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, in sicer povzročitev splošne nevarnosti," so sporočili policisti. Ob 17.38 uri so mu odvzeli prostost, odredili pridržanje in istočasno opravili varnostni pregled.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta