Tragedija na počitnicah: Deklica umrla med spanjem, v njenem telesu našli drogo. Zakaj starši tožijo Airbnb?

A.L.
06.03.2023 12:25

Ker je šlo za mamila, je policija sprva za tragedijo sumila starše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wellington na Florid. Fotografija je simbolična.
Profimedia

Na počitnicah v hiši ob jezeru v Wellingtonu na Floridi je družina Lavenir doživela najhujšo nočno moro. 19-mesečno Enoro so starši našli mrtvo v postelji. Vse kaže, da se je deklica zastrupila z mamili, družina pa zdaj toži najemodajalca počitniške hiše ter prejšnje goste, ki so v apartmaju prirejali zabave.

Po pisanju tujih medijev je mama zgodaj zvečer dala deklico spat, ko se otrok že dolgo ni oglasil, pa je vstopila v sobo in naletela na strašen prizor: Enorin obraz je bil moder, iz ust pa ji je tekla bela pena. Reševalno vozilo je hitro prispelo, a deklici ni bilo več mogoče pomagati.

Tragični dogodek se je zgodil že leta 2021, a še danes, po skoraj dveh letih, vzrok nesreče ni znan. Obdukcija je pokazala smrtonosno količino sintetičnega opioida fentanila, za katerega družina ni znala pojasniti, kako bi se znašel v telesu 19-mesečne deklice.

Ker je šlo za mamila, je policija sprva sumila starše, kasneje pa sum opustila. Ta je nato padel na goste, ki so prej bivali v istem apartmaju, eden od njih pa je priznal, da je organiziral zabavo, na kateri so bila mamila. A ker je od dogodka minilo že preveč časa, so obtožnico na koncu opustili, smrt pa obravnavajo kot nesrečo, poroča Washington Post.

Družina se je zdaj odločila tožiti podjetje Airbnb ter lastnika nepremičnine, upravnika in lastnika, ki je gostil zabavo, češ da so gostje v stanovanju pustili fentanil in da stanovanja niso počistili za sabo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta