Tragedija pri Spodnjem Dobrenju: S kombijem, polnim potnikov, trčil v ograjo, pričeli so se prevračati, ena oseba je umrla

Le.V.
08.04.2022 12:34

V četrtek, ura je bila okoli 20.45, se je na avtocesti na relaciji Šentilj-Maribor zgodila huda prometna nesreča, za posledicami katere je umrl 33-letni potnik v kombiniranem vozilu, sicer državljan BiH. Voznik se je hudo poškodoval, še štirje potniki lažje, dva sta jo odnesla brez poškodb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V nesreči so posredovali pripadniki GB Maribor in prostovoljni gasilci PGD Pesnica. Poškodovanega so izvlekli izpod vozila, a mu žal ni bilo več pomoči.
Pgd Pesnica

Kombi je vozil njegov rojak, prav tako star 33 let. Izven naselja Spodnje Dobrenje je očitno izgubil oblast nad volanom in z levo stranjo kombija oplazil varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči. Voznik je sunkovito zavil v desno, a mu ni uspelo ostati na voznem pasu. S kombijem je trčil v varnostno ograjo ob desnem robu vozišča. Vozilo je odbilo čez ograjo, med prevračanjem pa je trčilo še v drevesa. Kombi je obstal na boku na brežini jarka, med prevračanjem pa je 33-letni potnik padel iz njega in ostal ukleščen pod vozilom.

Poleg policije in reševalcev so v nesreči posredovali tudi pripadniki Gasilske brigade Maribor in prostovoljni gasilci PGD Pesnica. Poškodovanega so izvlekli s tehničnim posegom izpod kombija, vendar 33-letniku žal ni bilo več pomoči. V nesreči se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju.

Voznik kombija se je v nesreči hudo poškodoval, še štirje potniki so se lažje poškodovali, dva pa sta jo odnesla brez poškodb. Poškodovane so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Policisti so povzročitelja nesreča preizkusili z alkotestom, ki je bil negativen. Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, ki se je končala s smrtjo sopotnika, ga bodo kazensko ovadili. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta