Tragična nesreča v garderobi Policijske postaje Krško, 21-letni policist je ustrelil sodelavca

ČK
05.12.2022 09:50

21-letni policist je sprožil orožje, kar je bilo usodno za njegovega sodelavca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Globoko pretreseni in prizadeti vas obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš sodelavec s Policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes v prostorih omenjene policijske postaje," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. In dodali: "Svojcem in vsem policistom, ki so bili v času tragične nesreče na policijski postaji, v teh težkih trenutkih nudimo vso potrebno podporo in psihološko pomoč. Prav tako poteka intenzivna preiskava vseh okoliščin dogodka."

Kot so sporočili s policije, je 21-letni policist sprožil orožje, kar je bilo usodno za njegovega 25-letnega sodelavca, sicer tudi najboljšega prijatelja. Kaj je šlo narobe, zaenkrat še ne morejo povedati. Za zdaj je znano le, da je do dogodka prišlo nekaj pred 6. uro zjutraj v garderobi policijske postaje, ko naj bi se policista preoblačila. 

Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto, je povedal, da je bil nekaj pred 6. uro zjutraj obveščen o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi policijske postaje: "Sodelavci so mu skušali pomagati, prišli so tudi reševalci in upali smo, da se bo kolega izvlekel. Ob 7.12 smo bili obveščeni, da je izgubil življenje." 

Vsi so v šoku, je pretresen sporočil Boštjan Lindav, v. d. generalnega direktorja policije, in dodal: "V življenju sem videl že marsikaj, mislil sem, da sem pripravljen na vse, a tak dogodek te preprosto ne more pustiti ravnodušnega."

Policista, ki sta bila vpletena v dogodek, nista domačina, saj prihajata iz drugih policijskih postaj. Na PP Krško sta prišla 1. oktobra letos, neposredno s šolanja. Pokojni policist je bil star 25 let, njegov policijski kolega pa 21 let. Policist, ki je sprožil strel, je v zdravniški oskrbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta