Tragični konec v Soboškem jezeru: Kopalec utonil dvajset metrov od obale

Andrej Bedek, Vestnik
12.07.2020 08:00

Sobotno preživljanje prostega časa na priljubljenem naravnem kopališču pri Murski Soboti se je končalo tragično za 45-letnega moškega iz Pesnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na navarnost gramoznice, sicer priljubljenega pribežališča rekreativcev, ribičev in kopalcev, opominja opozorilna tabla, da se v njej kopa na lastno odgovornost. 
Jure Zauneker/vestnik

V Pomurju je včeraj odjeknila vest, da se je na priljubljenem naravnem kopališču pri Murski Soboti utopil moški. Kot je povedal šef Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Murska Sobota Dejan Bagari, so bili o dogodku obveščeni nekaj po 13. uri. Iz soboške kamenšice - gramoznice -, ki so jo poimenovali Soboško jezero, so nesrečnika potegnili potapljači-reševalci Potapljaškega društva Murska Sobota. Umrli moški ni bil domačin. Gre za 45-letnika iz okolice Pesnice. Kaj je šlo narobe, se uradno še ne ve, preiskovalci pa po naših podatkih domnevajo, da je kopalca med plavanjem kakšnih 20 metrov od obale najbrž izdalo srce. Zdravnik, ki je prišel na kraj, je tako le še potrdil smrt, odrejena je tudi sanitarna obdukcija. O dogodku sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalni sodnik in tožilec, tuja krivda je izključena, ko bodo zbrana vsa obvestila, bodo policisti in kriminalisti murskosoboške policijske uprave poročali tožilstvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta