Trčila v pešca, ki je na avtocesti označeval kraj okvare vozila, tovornjakar pa kmalu za tem še v policiste in cestne delavce

ČK
26.04.2021 10:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Znane so podrobnosti nesreč, ki sta v petek za nekaj časa ohromili pomursko avtocesto. Počilo je dopoldan, izven naselja Lenart. Prvo nesrečo je povzročila 32-letna voznica avtomobila, ki je trčila v pešca, ko je ta nameraval zavarovati kraj okvare vozila.

Med policijsko obravnavo nesreče je počilo še drugič. Voznik tovornega vozila je trčil v vozilo z usmrejevalno tablo, pri čemer so se poškodovali prometni policisti in še dva delavca, povzročitelj pa je odpeljal naprej. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da gre za 60-letnika, ki je bil za volanom tovornjaka pod vplivom alkohola, poleg tega je prekoračil dovoljeni čas trajanja vožnje.

Zoper poklicnega voznika bodo policisti na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog, 32-letni voznici pa bodo zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog. Kot je poudarila tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor, Anita Kovačič Čelofiga, je bila sreča v nesreči, da se poškodovanim ni zgodilo hujšega od lažjih poškodb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta