Umor v Murski Soboti: Z nožem ga je zabodel več kot tridesetkrat, sodnik je za osumljenega odredil pripor

Andrej Bedek, Vestnik
09.02.2023 19:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po zaslišanju je preiskovalni sodnik o Damirju S. iz Tuzle ocenil, da je zrel za pripor iz dveh razlogov: begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.
Foto Zauneker/vestnik

Krvavi incident v Murski Soboti, ki se je v nedeljo končal s smrtjo 26-letnega Marsela H. iz Kroga in prijetjem 48-letnega Damirja S. iz Tuzle, po prepričanju kriminalistov ni bil nič drugega kot umor. Poročali smo, da je 48-letnik žrtvi smrtne rane prizadejal z nožem, ker pa je bil v dogodku tudi sam poškodovan, je potreboval zdravniško pomoč.

Napadalec pristal v bolnišnici

Nocoj, ko je bil že sposoben za zaslišanje, so ga kriminalisti privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je sledil zahtevi tožilstva in Damirja S. poslal v pripor iz dveh razlogov - zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Osumljenec se je po naših podatkih pred sodnikom branil z molkom oziroma z izjavo, da se krvavega dogajanja ne spomni. Dejan Rituper, tujčev odvetnik po uradni dolžnosti, primera danes še ni želel komentirati. Potrdil je zgolj informacijo, da je njegov klient osumljen storitve kaznivega dejanja umora.

Policisti in kriminalisti murskosoboške PU so državljana Bosne in Hercegovine prijeli v nedeljo zvečer okoli 19. ure v Vrtni ulici v Murski Soboti. Takrat je 48-letnik zaradi ureznin in vbodov na vratu in rokah potreboval zdravniško pomoč. Po oskrbi v Splošni bolnišnici Murska Sobota so ga premestili na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor, danes pa privedli pred preiskovalnega sodnika.

Policisti in kriminalisti intenzivno preiskujejo dogajanje v nedeljo zvečer, ki je pretreslo prekmursko prestolnico.
Jure Zauneker/vestnik

 

Truplo so našli v stanovanju žrtve

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, v ponedeljkovi izjavi ni klasificirala vrste kaznivega dejanja, govorila je le o sumu storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Do danes preiskovalci še tudi niso razkrili nagiba za nasilno dejanje. Več bi lahko bilo znanega po jutrišnji tiskovni konferenci murskosoboške PU.

Za zdaj so tako na voljo le neuradne informacije. Po teh se je zgodil incident, v katerem je bil uporabljen tudi nož, med 26-letnikom in 22 let starejšim moškim nekaj po 18. uri v Slomškovi ulici. O tem je v nedeljo zvečer pričala velika prisotnost pripadnikov policije, ki so dolgo v noč opravljali ogled kraja dogodka. Pokojni in osumljeni sta namreč bivala v večstanovanjski zgradbi v omenjeni ulici. Truplo 26-letnika, na katerem je bilo več vreznin in vbodov – po naših podatkih vsaj 30 –, pa so našli v njegovem stanovanju. Truplo je bilo zaradi številnih in globokih vbodov skoraj neprepoznavno.

Zločin se je zgodil v Vrtni ulici v Murski Soboti.
Jure Zauneker/vestnik

Damir S. je po incidentu pobegnil, vmes zaradi poškodb omagal na avtobusni postaji, nato pa se je zatekel na parkirišče stanovanjskih blokov v Vrtni ulici, kjer živijo njegovi znanci. Tam je osumljenec pozvonil na več domofonov enega od blokov in neki stanovalec mu je odprl vhodna vrata. O tem, da je bil po umoru na hodniku in v dvigalu omenjenega bloka, so še v ponedeljek pričale krvave sledi na stenah, v dvigalo in po stopnišču.

Jure Zauneker/vestnik

Policija do nedelje 48-letnika, v Murski Soboti je bil zaposlen kot strojnik v enem od gradbenih podjetij, še ni obravnavala zaradi prekrškov ali kaznivega dejanja z znaki nasilja. Možnost, da bi bila v dogodek vpletena tretja oseba, so preiskovalci izključili, Damirju S. pa za krvavi zločin preti do 30 let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta