V koprskem pristanišču zasegli 260 kilogramov kokaina

Primorske novice
19.03.2024 07:21

V koprskem pristanišču so po poročanju TV Koper prejšnji teden zasegli približno 260 kilogramov kokaina in prijeli tujca, državljana Brazilije in Albanije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasežen kokain
PU Koper

Čeprav običajno pošiljke prepovedanih drog v koprsko pristanišče priplujejo na ladjah v zabojnikih, odkrili so jih tudi v strojih, pa je bil tokrat tovor skrit drugje, v prostorih za balastne vode. V morju na terminalu za sipke tovore so v četrtek ponoči opazili potapljača, ki sta, kot se je izkazalo kasneje, iz prostorov za balastne vode ladje, ki je iz Brazilije pripeljala sojo, poskušala potegniti več večjih torb z zavoji kokaina.

Tovor naj bi bil na črnem trgu vreden od osem do deset milijonov evrov, so še poročali na koprski televiziji. V luški akvatorij naj bi se z vodnima skuterjema pripeljala po Rižani. Na policiji podrobnejših informacij o zaseženem kokainu in prijetih osumljencih niso posredovali. Danes so sporočili le, da je preiskovalni sodnik za oba osumljenca odredil pripor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta