Trgovina z drogo: Pridržanih še sedem osumljencev, tudi Kamenik

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
02.02.2024 14:50

Trinajstim osumljencem so policisti pridržanje odpravili, akcija je potekala na območju Policijskih uprav Maribor, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena od četrtkovih aretacij, ki so jo policisti izvedli v centru Maribora. 
Andrej Petelinšek

Mariborski kriminalisti so danes nadaljevali z aktivnostmi, povezanimi s preiskavo domnevne trgovine s prepovedanimi drogami, v okviru katere so v četrtek izvedli hišne preiskave v več slovenskih krajih. Za 13 osumljencev je bilo pridržanje odpravljeno, sedem osumljencev pa je še vedno pridržanih, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Med pridržanimi je tudi Kristijan Kamenik, ki so mu policisti med hišno zaplenili kilogram kokaina. Sicer je bil zaradi trgovine z drogo že večkrat obsojen, tudi v tujini. Javnosti je znan iz primera Tekačevo, v katerem pa je bil lani oproščen, s tem, da ta sodba še ni pravnomočna.

Hišne preiskave so potekale na 20 lokacijah po Sloveniji, kot smo poročali, pa so se policisti ustavili med drugim pri Mariborčanu, ki je bil na zadnjem sojenju zaradi droge oproščen, ter prav tako Mariborčanu, ki je bil lani jeseni vpleten v streljanje v lokalu v mariborski mestni četrti Pobrežje, in sicer tako da je preprečil strelcu, da bi ranil prijatelja. Četrtkove aktivnosti kriminalistov so potekale na območju PU Maribor, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper. Več naj bi policisti o akciji javnosti predstavili v začetku prihodnjega tedna. Pričakovati je, da bodo policisti pridržane osumljence med vikendom skupaj z ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta