V Pomurju 28-letni voznik spregledal mopedista, v nesreči je 60-letnik umrl

M.R.
15.06.2022 21:11

Pri Satahovcih je popoldne v nesreči umrl 60-letni voznik kolesa z motorjem, so sporočili z murskosoboške policijske uprave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Nesrečo, ki se je zgodila malo pred 16. uro, je po ugotovitvah policistov povzročil voznik osebnega vozila, ki je na cesti od naselja Krog v smeri Tišine v križišču za Satahovce, zavijal levo. Pri tem je spregledal mopedista, ki je pripeljal v nasprotni smeri, in mu odvzel prednost.

60-letnik je umrl na kraju nesreče, policisti pa bodo po zbranih dokazih zoper 28-letnega povzročitelja nesreča podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Pokojni je že tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah, že tretja tudi v dobrem tednu dni. Lani je v enakem obdobju umrlo sedem ljudi v Pomurju. Policisti udeležence v prometu pozivajo, naj vozijo previdno in zbrano, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti. Posebno pozornost naj namenijo pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta