(VIDEO) 15 dni od izginotja Mateja Periša: Znano je, kdo je ženska, s katero je opravil zadnji telefonski pogovor

A.L.
14.01.2022 10:09
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kaj se je zgodilo v noči na 31. december, ko je iz beograjskega kluba Gotik neznano kam izginil Matej Periš, ostaja neznanka. 27-letnega Splitčana so iskali v vodi in na kopnem, sodelovali so iskalni psi in potapljači, policija je rekonstruirala njegovo gibanje. A neodgovorjenih vprašanj je še mnogo.

Tuji mediji so se uspeli dokopati do informacije, da naj bi zadnji telefonski pogovor pred izginotjem Matej opravil s prijateljevo sestro, s katero sta si bila blizu. Policisti skušajo ugotoviti, o čem sta se pogovarjala in kaj ji je Matej tiste noči povedal. S tem bi morda bili nekoliko bližje temu, kaj se je zgodilo s Splitčanom, ki se je tiste noči zabaval z dobrimi prijatelji iz osnovnošolskih dni. Hrvaški policisti naj bi medtem še enkrat zaslišali žensko, ki je govorila z njim, v pogovoru s srbsko policijo pa je razkrila, da Periša tiste noči ni dobro slišala zaradi hrupa v ozadju.

Srbska in hrvaška policija medtem še vedno sodelujeta. Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović pravi, da novih informacij ni, poudarja pa, da bodo hrvaški policisti opravili razgovore z Matejevimi prijatelji in drugimi, podatke pa bodo posredovali srbskim kolegom. Pričakuje, da bo delo opravljeno v tednu dni.

Policija je ta teden sporočila, da so do zdaj pregledali več sto ur materiala, posnetkov vseh nadzornih kamer, ki kažejo Perišev tek po beograjskih ulicah, vse do trenutka, ko se spusti proti Savi in se za njim izgubijo vse sledi. Na ta način so naredili rekonstrukcijo njegovega gibanja. Pregled posnetkov kaže, da Matej Periš od trenutka, ko je zapustil območje kluba Gotik, ni bil v stiku z nikomer, razen s taksistom, ki zaradi polnega vozila 27-letnika ni mogel sprejeti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta