(VIDEO) Policisti objavili nove posnetke pogrešanega Splitčana: Gibanje osebe v Savi sovpada s premikanjem telefona

A.L.
13.01.2022 10:13
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na štirinajsti dan iskanja Splitčana Mateja Periša situacija ostaja nespremenjena. 27-letnika še vedno niso našli, policija pa je včeraj sporočila, da so do zdaj pregledali več sto ur materiala, posnetkov vseh nadzornih kamer, ki kažejo Perišev tek po beograjskih ulicah, vse do trenutka, ko se spusti proti Savi in se za njim izgubijo vse sledi. Na ta način so naredili rekonstrukcijo njegovega gibanja. Pregled posnetkov kaže, da Matej Periš od trenutka, ko je zapustil območje kluba Gotik, ni bil v stiku z nikomer, razen s taksistom, ki zaradi polnega vozila Periša ni mogel sprejeti.

"Policija je v dosedanjem poteku preiskave opravila pogovore z Matejevimi prijatelji, ki so bili tisti večer z njim, osebjem kluba, vsemi pričami in na podlagi tega izključila vse možnosti, da bi tisti večer prišlo do kakršnega koli spopada ali pretepa," so včeraj povedali hrvaški policisti. Medije so pozvali, naj ne širijo lažnih informacij in namigovanj, ki otežujejo preiskavo.

Dlje kot traja iskalna akcija, več informacij in posnetkov prihaja v javnost. Srbski in hrvaški mediji so včeraj poročali o novem posnetku, na katerem naj bi bil 27-letni Periš. Uradne potrditve, ali je na posnetku res on, ni. Na najnovejšem posnetku moški teče po Karađorđevi ulici proti Brankovemu mostu, a ni videti, kot da pred kom beži.

Nekateri hrvaški mediji so objavili še en posnetek, sicer zelo slabe kakovosti in močno približan, na katerem naj bi se videla obrisa glav in pretep med udeležencema.

Hrvaška policija je medtem na novinarski konferenci potrdila, da je posnetek, na katerem nekdo plava v Savi, avtentičen in je nastal v noči s 30. na 31. december. Kdo je na posnetku, ni znano, Nenad Periš, oče pogrešanega, še vedno ne verjame, da bi to lahko bil njegov sin.

Hrvaški kriminalisti so dva dni v Beogradu sodelovali s srbskimi kolegi. "Izmenjali smo si vse informacije, ki smo jih zbrali," je povedal načelnik hrvaške uprave kriminalistične policije Antonio Gerovac in dodal, da je srbska policija storila vse, kar je predvideno v takšnih primerih. Intenzivnost iskanja je enaka kot prvega dne po izginotju pogrešanega, je dodal. "Še naprej bomo v stiku z družino in upamo, da se bo to razpletlo ter da bo najden živ." Gerovac je še potrdil, da gibanje osebe v Savi sovpada s premikanjem Matejevega telefona, kljub temu ni želel špekulirati, ali je oseba v reki res pogrešani Splitčan.

Policija bo, kot poročajo tuji mediji, v teh dneh znova zaslišala tudi Matejeve prijatelje, ki so bili v noči na 31. december z njim v srbski prestolnici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta