(VIDEO) Pojavil se je posnetek, ki naj bi dokazoval, da Periš ob Savi ni bil sam. Policija: Posnetek nekoga, ki plava v vodi, je pristen

A.L.
12.01.2022 10:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na trinajsti dan iskanja policija ni nič bližje pogrešanemu Splitčanu Mateju Perišu. Srbski mediji so objavili nov posnetek, ki naj bi prikazoval 27-letnika, kako se po stopnicah spušča proti Savi, z njim naj bi bilo celo več oseb. Ker je posnetek meglen, je nemogoče potrditi poročanje srbskih medijev, za zdaj tudi ni znano, ali je posnetek avtentičen.

Je pa medtem v uredništvo srbskega Blica prispelo elektronsko sporočilo Matejevega prijatelja. Ta piše, da so od začetka iskalne akcije prejemali sporočila z neprimerno vsebino, da jih nenehno nadlegujejo, medijem pa očita obrekovanje in lažne informacije. "Trenutno preživljamo zelo travmatično obdobje. Začelo se je z izginotjem našega dragega prijatelja, nadaljevalo pa z medijskim obrekovanjem in nekaterimi lažnimi informacijami, ki vsakodnevno postavljajo pod vprašaj našo integriteto,  moralo in, kar se nam zdi najtežje, naš odnos z Matejem."

Prijatelj, ki je bil z Matejem Perišem v Beogradu, piše, da je "vrhunec vsega nenehno nadlegovanje in sporočila neprimerne vsebine, ki jih dobivamo od trenutka, ko je naše bivanje v Beogradu postalo glavna tema". Poudarja, da se trudijo biti čim večja opora njegovi družini in preiskovalnim organom.

Srbski mediji so včeraj objavili pogovor z Beograjčanom, ki je bil na noč izginotja v klubu Gotik, od koder je Periš kasneje izginil. Okoli 2. ure zjutraj naj bi sogovornik Kurirja zapustil klub, kot razlog pa navaja dogajanje okoli sebe, ki da ga ni mogel več prenašati. Opisuje, kako je bilo v klubu veliko mladih, neko dekle naj bi za mizo uživalo kokain. Približno dve uri po polnoči so jo zaradi slabega stanja varnostniki pospremili iz kluba, v tistem času naj bi se tudi pretepali, a so tudi to uspeli hitro rešiti. Takrat je neimenovani Beograjčan zapustil klub, kot kaže, se je to zgodilo v času, ko so nadzorne kamere ujele tudi Periša, ki v majici s kratkimi rokavi zapušča klub. 

24Sata je medtem objavil nekaj neresnic in nelogičnosti, ki so se zgodile po izginotju Splitčana: 

- Prijava izginotja

Informacija, da so prijatelji izginotje prijavili šele naslednje popoldne, ne drži. Srbsko ministrstvo za notranje zadeve je sporočilo, da se je iskanje pogrešanega Mateja Periša začelo 31. decembra ob 18. uri. A to ne pomeni, da so izginotje takrat šele prijavili. Policijo so o tem obvestili ob 10. uri, a so jim svetovali, naj najprej obiščejo bolnišnice. Še isti dan se je začela iskalna akcija.

- Prepir v klubu

Bližnji Matejev prijatelj je za medije povedal, da naj bi bila tisto noč v klubu tudi ekipa prijateljev iz Zadra. Skupno druženje naj bi se končalo s sporom zaradi plačevanja pijače. Prijatelj trdi, da je to povod za vse, kar se je v noči na 31. december zgodilo s Perišem. Srbska policija tega nikoli ni izpostavila ali obravnavala kot možni namig. Policija je skupino prijateljev, ki je bila v Beogradu, že preizkusila na poligrafu, po neuradnih informacijah 24Sata naj bi to kmalu naredili še enkrat.

- Posnetki nadzornih kamer

V dneh po izginotju so se v javnosti pojavili tudi posnetki, na katerih naj bi bil Matej Periš. A ker gre le za dele posnetkov, ni jasno, ali teče sam, ali komu sledi oziroma ali pred kom beži.

- Intimni posnetek

Posamezni mediji so objavili informacijo, da obstaja intimni video, na katerem naj bi se izginuli Matej Periš zabaval z dvema dekletoma. Izkazalo se je, da gre za laž. Posnetek sicer res obstaja, a na njem ni Matej, pač pa Rade Lazić, nekdanji udeleženec resničnostnega šova v Srbiji, ki je potrdil, da je to on, in obžaloval, da je video povezan z izginotjem Mateja Periša.

- Izjava o najdenih drogah

Zanimanje javnosti vzbuja tudi izjava Veljka Mijailovića, predsednika Policijskega sindikata Srbije. Sprašujejo se, po čigavem ukazu je javnost obvestil, da so v kombiju Splitčanov našli droge. Mijailović namreč ni pooblaščen za posredovanje tovrstnih informacij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta