(VIDEO) Napačna smer: Tovornjakar preprečil tragedijo na avtocesti, posnetek je zaokrožil po spletu in navdušil

A.L.
03.11.2022 10:18

Da ima vožnja v napačno smer lahko tragične posledice, se je izkazalo pred manj kot mesecem dni, ko sta na vzhodni ljubljanski obvoznici umrli dve osebi, pet je bilo poškodovanih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na družbenem omrežju facebook te dni znova kroži posnetek, ki je sicer nastal konec septembra, a je kljub temu še vedno aktualen. Voznik tovornjaka je na italijanski avtocesti opazil voznico, ki vozi v napačno smer. Odločil se je, da ji pomaga, hkrati pa pred nevarnostjo reši še druge udeležence v prometu. 

Posnetek je hitro postal prava uspešnica, do danes ima že več kot dva milijona ogledov in 19 tisoč všečkov, nad voznikovo reakcijo pa so navdušeni številni spletni uporabniki.

Questo video sta facendo letteralmente il giro del web, ma ogni volta dobbiamo ringraziare l'altruismo di questo bravissimo autista 👏

Objavil/a Trasportare Oggi in Europa dne Sobota, 24. september 2022

Kot je razvidno s posnetka, je voznik ženski zaprl pot in ji v kratkem pogovoru pojasnil, da ogroža sebe in ostale voznike. Nato je s tovornim vozilom zaprl vozna pasova, da bi voznica lahko varno obrnila vozilo.

Da ima vožnja v napačno smer lahko tragične posledice, se je izkazalo pred manj kot mesecem dni, ko sta na vzhodni ljubljanski obvoznici umrli dve osebi, pet je bilo poškodovanih. Vzrok nesreče je bila vožnja 86-letnega voznika v nasprotno smer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta