(VIDEO) Osmi dan iskanja pogrešanega Splitčana: Njegovo dekle razkrilo, kaj je bilo na zadnjem posnetku, ki ji ga je poslal

A.L.
07.01.2022 10:16

Oglasilo se je dekle pogrešanega ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Za 27-letnim Splitčanom Matejem Perišem, ki je v Beogradu pogrešan od 31. decembra lani, tudi osmi dan ni sledu. Predsednik policijskega sindikata Srbije Veljko Mijailović je včeraj povedal, da so policisti v kombiju in stanovanju, kjer je bival Matej s prijatelji, odkrili sledi mamil. 

Po Mijailovićevih besedah se je družba okoli 18. ure nastanila v apartmaju in že tam začela z uživanjem alkohola. Okoli 21. ure naj bi se odpravili proti restavraciji Ambar, tam so s pitjem alkohola nadaljevali. Večer so nadaljevali v klubu Gotik, kjer se je za Matejem izgubila vsaka sled.

"V kombiju, s katerim so prišli v Srbijo, so našli sledi drog, ena od njih je spid. Drogo so pripeljali s sabo," je povedal Mijailović. 

Včeraj se je oglasil tudi minister za notranje zadeve Aleksandar Vulin in potrdil, da v klubu, iz katerega je Matej izginil, niso našli sledi nasilja. S tem je zanikal govorice, ki so se pojavile, o domnevnem spopadu med Matejevo skupino in drugo skupino ljudi iz Zadra. 

Spomnimo, da je prijatelj pogrešanega, 29-letnik iz Splita, medijem povedal, da naj bi v klubu prišlo do spora zaradi računov, natakarji naj bi zaračunali previsok znesek. Taisti prijatelj je tudi zanikal, da bi Matej Periš užival droge, enako dekle pogrešanega.

O tem, kje je Matej Periš, še vedno ni informacij. Vendarle pa policija vsak dan uspe razvozlati nove uganke iz noči izginotja. Tako je že našla taksista s posnetka nadzornih kamer, ugotovila je tudi, kdo je ženska v belem suknjiču, ki na posnetku teče ob moškem, podobnem Mateju. Izkazalo se je, da je moški res podoben pogrešanemu, tudi oblečen je podobno, a gre za dve različni osebi. Ženska in moški s posnetka tako nikakor nista povezana z Matejem Perišem.

Strokovnjaki so za medije razjasnili še eno vprašanje. Potapljači so namreč reko Savo začeli preiskovati šele 5. dan. Zakaj? Več strokovnjakov je za portal Nova.rs pojasnilo, da je preiskovanje dna reke, obale in toka precej zapleteno delo, ki zahteva tudi nekaj priprav in konkretno znanje. Struga Save je na delu, kjer preiskujejo, precej široka, voda doseže hitrost 10 kilometrov na uro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta