(FOTO) Pogrešani Splitčan: V javnosti se je pojavila fotografija s poti v Beograd. So res locirali lokacijo mobilnega telefona?

A.L., M.R.
11.01.2022 10:05

27-letnega Splitčana Mateja Periša, za katerim so se v Beogradu vse sledi izgubile v noči na zadnji dan lanskega leta, še vedno iščejo policisti, potapljači, drugi organi in njegov oče. Ta je za medije že povedal, da bo v srbski prestolnici ostal, dokler ne najdejo njegovega sina. Včeraj je v Srbijo prišla tudi hrvaška policija, ki se bo vključila v iskanje, je v izjavi za javnost povedal hrvaški premier Andrej Plenković.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Spomnimo, da je včeraj za medije prvič spregovoril eden izmed prijateljev pogrešanega, ki je bil z njim v Beogradu. "Najbolj pomembno je, da resnico poznajo tisti, ki nas poznajo, in tisti, ki jo morajo poznati, da lahko ohranimo zasebnost in mir in da lahko še naprej maksimalno podpiramo Matejevo družino in vse preiskovalne organe, ki sodelujejo pri njegovem iskanju. Splet je poln laži in neresenic," je povedal.

Večernji list je sinoči objavil fotografijo, ki jo je skupina sedmih Splitčanov posnela na poti v Beograd. Na pot so krenili preko Zagreba, kjer so najeli kombi. S pogrešanim sta bila brata, sicer sinova znanega splitskega poslovneža. Eden izmed njiju je študiral na zagrebški naravoslovno-matematični fakulteti in na fotografji sedi poleg voznika, drugi brat pa sedi poleg pogrešanega Mateja. Poleg omenjene trojice so bili v kombiju še štirje prijatelji, stari od 25 do 29 let.

Eden od njih je končal študij gradbeništva, arhitekture in geodezije, njegovi znanci pa so za Večernji list dejali, da prihaja iz urejene in ugledne družine. Njegov oče naj bi bil lastnik gradbenega in projektantskega podjetja. Poleg pogrešanega sedi mladenič, ki je končal tehnično prometno šolo in se je profesionalno ukvarjal z rokometom. Igral je tudi v Nemčiji, trenutno pa je zaposlen kot delavec na splitski železnici, rokomet pa igra v enem izmed klubov nižjih lig.

Evo tko su mladići s kojima je Matej otputovao u Beograd 👇

Objavil/a Večernji list dne Ponedeljek, 10. januar 2022

Vozilo je v trenutku, ko so posneli fotografijo, vozil Matejev prijatelj, ki je obiskoval matematično gimnazijo v Splitu. Večernji list ni uspel izvedeti, ali se je po maturi šolal naprej. Eden izmed ljudi na fotografiji naj bi bil profesionalni igralec malega nogometa. Novinarji omenjenega časnika so skušali navezati stik z več prijatelji pogrešanega, a neuspešno.

Je pa za medije spregovoril vir blizu prijateljem pogrešanega. "V teh dneh se v srbskih medijih pojavlja gora podlih laži," je povedal. Pravi, da so bila objavljena imena prijateljev, ki v Beogradu sploh niso bili z omenjeno sedmerico. Nato so brez kakršnekoli empatije Mateja obtožili, da je pred izginotjem imel orgijo s prostitutkama. Objavili naj bi celo posnetek tega, a se je izkazalo, da je bil na njem nek drugi moški, ki se je celo oglasil. "Od kod prihajajo te informacije in zakaj tamkajšnji mediji želijo za vsako ceno ustvariti zgodbo o problematičnih Splitčanih, ni jasno," se sprašuje vir Večernjega lista.

Pojasnil je, da se skupina prijateljev, ki je bila v Beogradu, ne želi pojaviti v medijih, ker so jih na družbenih omrežjih označevali za zločince. "Fantje so podali svoje izjave, kjer je bilo to treba storiti, bili so tudi na poligrafu," je dejal. Drugi znanec sedmerice je za medij povedal, da so bili prijatelji povsem neproblematični in nikakor povezani s kriminalom.

"Ne vem več, kaj naj rečem. To so običajni fantje z visokošolsko izobrazbo in službami. Se je kdo od njih drogiral v Beogradu? Za širši kontekst te zgodbe je to popolnoma nepomembno. Prepričan sem, da nihče ničesar ne skriva, z nekaterimi od njih sem tudi uspel govoriti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta