(VIDEO) Prijatelj pogrešanega razkril dogajanje v klubu: "To je bil povod za vse." Spregovorilo je tudi dekle Splitčana

A.L.
06.01.2022 09:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V Beogradu že sedmi dan iščejo Splitčana Mateja Periša, za katerim se je na noč pred silvestrovim pred klubom Gotik ob Savi izgubila vsaka sled. Večernji list je v sredo stopil v stik z enim od Matejevih najbližjih prijateljev. Gre za 29-letnega Splitčana, ki že vrsto let sodeluje s Perišem kot skiper.

"Z Matejem komuniciram vsak dan. Ni mi povedal, da namerava iti v Beograd. Mislim, da je bila odločitev za to sprejeta nenadoma. Želeli so nekam skupaj, kjer se bodo imeli lepo." Prijatelj pogrešanega pripoveduje, kako je nočno življenje v Splitu med pandemijo bolj ali manj zamrlo, zato se mnogi mladi, željni zabave, odločajo za Beograd. "Tam so boljši pogoji za zabave, več je življenja. To je bil edini motiv, zaradi katerega so šli v Srbijo," je povedal 29-letnik in dodal, da je imel Matej Periš rad življenje, užival je tudi v zabavah. A poudarja, da tam nikoli ni prestopil meje dobrega okusa.

"Mladi smo, jasno, da se med vikendi radi zabavamo. Tako kot vsi naši vrstniki. Ali kdaj pretiravamo s pijačo? Da. A moram povedati, da Matej nikoli ni bil odvisen od drog ali kakršnihkoli opiatov, čeprav smo kot skiperji s tem dnevno v stiku. Premožni turisti ali skupine najstnikov nas pogosto sprašujejo, kje lahko dobijo marihuano, kokain in podobno. Tako je pač videti delo v turizmu in to ni nič čudnega. A mi se s tem ne ukvarjamo in se nikoli nismo."

Prijatelj za Večernji list še pove, da je bil Matej zdrav fant, na zabavah je pil samo viski. Na dan izginotja je s prijatelji večerjal v eni od beograjskih restavracij. "Videl sem fotografije od tam. Verjetno si bili že opiti," dodaja. "Zatem so šli v klub Gotik in tam se je odvila skrivnostna zgodba, polna delov, ki manjkajo. Tisto, kar zagotovo vem od ljudi, ki so bili tisto noč tam, je to, da je bila takrat v klubu tudi skupina ljudi iz Zadra. Med seboj so si častili pijače in se družili, a v nekem trenutku je med njimi prišlo do incidenta. Mislim, da je bilo vpleteno tudi neko dekle."

Prijatelj pogrešanega za Večernji list opisuje, da se je Matej Periš odločil, da bo s steklenico viskija počastil skupino, težava pa je nastala pri združevanju računov. "Kaj točno je res, je nemogoče vedeti. A iz prve roke sem slišal, da so natakarji poskušali zaračunati precej višji znesek, kot bi ta moral biti. Takrat je prišlo do pregovarjanja z natakarji, v vsem kaosu sta se sporekli še skupini iz Zadra in Splita. Kdo ve, kakšne besede so takrat padle in kdo se je močno razjezil."

Da bi spor umirili, so se vmešali varnostniki, takrat pa je zdaj že sedmi dan pogrešani Matej Periš stekel iz kluba. "Ne razumem, zakaj se v medijih in policijskih krogih ta podrobnost skriva. Jasno je, da je to bil povod za vse, kar se je zgodilo potem."

Na vprašanje novinarjev o tem, ali bi Matej lahko bil pod vplivom opiatov, njegov prijatelj pove, da tega ne more z gotovostjo trditi. "Kolikor vem, je ekipa iz Zadra nekaj zaužila," pravi prijatelj, a dodaja, da ne ve, ali je kaj zaužil tudi Matej. Tako kot oče pogrešanega je na posnetkih nadzornih kamer Mateja Periša prepoznal tudi njegov prijatelj. "Še vedno gledam te posnetke, spreletava me kurja polt. To je on. To je njegova hoja. Gledam svojega prijatelja, a zdi se, kot ga ne bi poznal. Zakaj tako teče? Še nikoli ga nisem videl takšnega. Nikoli. Zdi se, da je pred nekom bežal, na posnetku se vidi, kako se večkrat ozre za sabo, kot bi želel priti na varno," še pove pretreseni prijatelj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta