(VIDEO) V javnosti pretresljivi posnetek nesreče žičnice, v kateri je umrlo 14 ljudi

A.L.
17.06.2021 12:11
Majska nesreča, ki se je zgodila na žičnici, ki prevaža potnike iz letoviškega mesta Stresa ob obali italijanskega jezera Maggiore na vrh gore Mottarone v deželi Piemonte, je terjala 14 življenj. Nesrečo je preživel le deček, ki so ga pred kratkim odpustili iz bolnišnice. V nesreči sta sicer umrla tudi oče in mama petletnega dečka ter njegov mlajši brat.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Slab mesec po nesreči je v javnost prišel tudi posnetek tragične nesreče. Nadzorne kamere so ujele, kako se je gondola vzpenjala, ko je prišla na vrh in bi se morala spojiti s postajo, pa je kabina nenadoma začela drseti navzdol in na koncu je tudi padla v globino.

Po besedah preiskovalne sodnice v severnoitalijanskem mestu Verbania ni dokazov o krivdi lastnika žičnice Ferrovie del Mottarone in direktorja, ki sta bila aretirana skupaj z vodjo obratovanja, je konec maja poročala STA. 

EPA

Vodja obratovanja Gabriele Tadini je priznal, da je zablokiral zasilno varnostno zavoro. Odredil je deaktivacijo naprave, ki naj bi v primeru, da se strga žičniški kabel, aktivirala zasilno zavoro, da bi ta nato blokirala oziroma stabilizirala kabine. S tem so se želeli izogniti morebitnim ponovnim blokadam in zamudam v delovanju žičniške naprave, je takrat pojasnila pristojna tožilka iz mesta Verbania Olimpia Bossi.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta