(VIDEO) V Romuniji prijeli zloglasnega spletnega vplivneža, izdala ga je škatla s pico

M.R.
30.12.2022 09:16

Romunske oblasti so potrdile, da je policija v Bukarešti prijela kontroverznega spletnega vplivneža in nekdanjega kickbokserja Andrewa Tata. Osumljen je trgovine z ljudmi, posilstva in oblikovanja organizirane kriminalne združbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrew in Tristan Tate v spremstvu romunske policije. 
REUTERS

S svojim bratom Tristanom in še dvema osumljencema bo priprt 24 ur, je po hišni preiskavi njegovega doma v romunski prestolnici sporočilo tožilstvo za boj proti organiziranemu kriminalu. 

Andrew in Tristan Tate v spremstvu romunske policije. 
REUTERS

Tata naj bi izdala škatla za pico, saj je pred nekaj dnevi prek Twitterja žalil mlado okoljsko aktivistko Greto Thunberg, pri tem pa, kot se zdi, storil kardinalno napako. Na posnetku je namreč videti, kako mu nekdo prinese dve škatli s pico, izkazalo pa se je, da je škatla iz picerije Jerry's iz Bukarešte. 

Brata Tate sta v predmet preiskave že od aprila. "Zdi se, da so štirje osumljenci oblikovali organizirano kriminalno združbo z namenom izsiljevanja in izkoriščanja žensk," je sporočilo tožilstvo in dodalo, da naj bi osumljenci ženske sili v snemanje pornografskih vsebin, namenjenih specializiranim plačljivim spletnim stranem. "S tem naj bi zaslužili znatne vsote denarja," ocenjujejo tožilci. 

Posnetek aretacij je objavila romunska televizija. Na posesti Tatove vile so preiskovalci odkrili tudi šest žensk, za katere sumijo, da so jih osumljenci spolno izkoriščali. 

Tate je sicer postal na družbenih omrežjih slaven zaradi sovražnega govora in številnih izjav, sovražnih do žensk. Med drugim je govoril tudi, da so ženske deloma same odgovorne za posilstva in da so last moških. Zaradi tega so mu onemogočili dostop do profila na Twitterju, a mu ga je novi lastnik omrežja Elon Musk kasneje spet omogočil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta