Zločin na Hrvaškem: Moški vstopil v trgovino in ubil svojo ženo, pred leti zaradi uboja že pristal v zaporu

M.R.
31.08.2022 10:32

V manjšem hrvaškem mestu Novska, ki leži jugovzhodno od Zagreba, se je zjutraj zgodil hud zločin. Na dan prihajajo nove podrobnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

54-letni moški je namreč malo pred 8. uro vstopil v manjši butik, ki je bil v lasti njegove 39-letne partnerice in jo ubil, nato pa pobegnil s kraja dogodka. Reševalci in policisti so hitro prišli na kraj dogodka, a ženska ni več kazala znakov življenja in ji niso mogli pomagati.

Spletni portal Index.hr poroča, da naj bi imela pokojna več vbodnih ran. Še preden so policisti uspeli izslediti storilca, pa si je sodil sam. Policisti so našli njegovo truplo.

Časnik Jutarnji list pa piše, da sta bila očitno partnerja sprta in že dalj časa nista živela skupaj. Nazadnje naj bi se bila sprla pred 20 dnevi, ko je 39-letnica moža prijavila zaradi nasilnega vedenja. Policija je takrat proti njemu vložila kazensko ovadbo, tožilstvo pa ga je izpustilo na prostost, pri tem mu je izreklo prepoved, po kateri se soprogi ni smel približati na več kot 50 metrov. Prepovedali so mu tudi navezovanje stikov z njo. Očitno pa to za žensko ni predstavljalo nobene zaščite, še piše Jutarnji list.

Index pa je pozneje tudi izvedel, da naj bi moški enkrat že ubil človeka. Leta 1994 naj bi se namreč na cesti sprl z 20 let starejšim moškim in ga pretepel. Žrtev naj bi kasneje v zagrebški bolnišnici podlegla poškodbam. 54-letnik je bil zaradi tega obsojen na minimalno zaporno kazen.

Poleg tega naj bi bil v domačem kraju znan tudi kot nasilnež, zlorabljal naj bi tudi svojo prvo ženo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta