Znanih več podrobnosti tragedije v Šentjurju, policija osumljenca in žrtve ni nikoli obravnavala zaradi nasilja

A.L.
12.07.2022 12:49

Prve ugotovitve kažejo, da je 61-letni moški v dopoldanskih urah ustrelil 64-letno izvenzakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Policisti so posredovali nekaj podrobnosti o včerajšnji tragediji na območju Šentjurja. Kot so sporočili, so jih okoli 15. ure obvestili, da je v stanovanjski hiši na območju policijske postaje Šentjur prišlo do streljanja. Policisti so v stanovanjski hiši našli mrtvega moškega in žensko. Ogled kraja dejanja so v sodelovanju s policisti opravili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Prve ugotovitve kažejo, da je 61-letni moški v dopoldanskih urah ustrelil 64-letno izvenzakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe. Pri ogledu so našli in odvzeli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja in več nabojev. Za vso zaseženo orožje, razen za tisto, ki ga je uporabil pri storitvi kaznivega dejanja, je 61-letnik imel orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja umora ter suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Med osumljencem in žrtvijo niso v preteklosti nikoli obravnavali kakršnihkoli nasilnih dejanj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta