Povsem mogoče je, da ste do danes napačno pripravljali testenine. Tukaj je rešitev ...

Asja Lednik
03.09.2021 13:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ste ljubitelj testenin, a niste prepričani, če jih pravilno pripravljate? Kuharski mojster Gordon Ramsay je delil nekaj osnovnih kuharskih trikov, vključno s pripravo testenin. Kako se torej lotiti postopka?

Reuters

Ramsey svetuje, da vodo zlijete v večji lonec, da se testenine enakomerno skuhajo. Dodate nekaj ščepcev soli (lahko večjo količino), ne pozabite na nekaj olja, da se testenine kasneje ne sprimejo (pa res?). Najpomembneje od vsega je počakati, da voda zavre, opozarja kuhar in dodaja, da je prav voda tista, ki kasneje meša testenine. Če za kuho uporabljate daljše testenine, na primer špagete, kuharski mojster svetuje, da sprva v lonec postavite en konec, počakate, da se zmehča, nato v vodo potopite celotne špagete.

Kako je s časom kuhanja? Pomembno je, da uro nastavite tako, kot je zapisano na embalaži. V tem času morajo biti testenine pripravljene. "Biti morajo 'al dente'. Ne pretrde, ne hrustljave, a tudi ne razkuhane, premehke." Testenine odcedimo, dodamo nekaj soli, popra in žlico olivnega olja. Vse skupaj dobro premešajte.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta