Pripravite si sladoled, ki ne redi

L. P. L.
15.08.2019 06:17

Se radi sladkate s sladoledom? Poskusite recept, narejen iz dveh zdravih sestavin. Brez sladkorja, brez mleka, brez jajc – pa kljub temu božanski!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdrava različica sladoleda iz dveh sestavin.
Profimedia

Če se bojite, da se boste zaradi sladoleda zredili, če hujšate, ali pa na vašem jedilniku ni mleka, jajc in sladkorja, si lahko kljub temu privoščite nekaj kepic odličnega in zdravega sladoleda.
Potrebovali boste le dve sestavini: štiri banane in dve skodelici zamrznjenih borovnic.
Najprej olupite banane, narežite jih na kolute in položite na pladenj, obložen s peki papirjem. Dajte jih v zamrzovalnik za pol ure.
Nato zmrznjene banane in zmrznjene borovnice stresite v mešalnik in zmešajte, da dobite gladko mešanico, podobno sladoledu.
Nadevajte v skodelice, po vrhu lahko potresete zdrobljene orehe, mandlje ali kokosovo moko in okusna sladica je pripravljena.
Namesto borovnic lahko uporabite tudi zmrznjene jagode, maline, ribez …
Če pa imate radi čokoladni okus, lahko namesto borovnic bananam dodate pravi kakav. Tako boste dobili čokoladno različico zdravega sladoleda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta