(RECEPT) Juha s kruhom in jajci

Zora Štok Zora Štok
16.05.2020 04:29

Juha s kruhom in jajci je ena najbolj priljubljenih portugalskih juh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

6 rezin suhega kruha
6 žlic olivnega olja
2 srednje veliki čebuli
4 stroki česna
5 dl piščančje jušne osnove
2 žlici sesekljanega lista koriandra
4 jajca (naj bodo sobne temperature)
1 žlička kisa
sol
​sveže mlet črni poper
Kruh narežemo na večje kocke, čebulo in česen drobno sesekljamo. Najprej segrejemo dve žlici olja in na njem hrustljavo zapečemo kocke kruha. Damo jih na papirnat prtič, da odteče maščoba.
V posodo dodamo preostalo olje, in ko je segreto (nikakor pa ne vroče), dodamo sesekljano čebulo in česen. Med mešanjem pražimo nekaj minut, da čebula ovene, pazimo pa, da česen ne porjavi, v tem primeru bi juha bila grenka. Potem dolijemo piščančjo juho in na zmernem ognju kuhamo pet minut, nato dodamo koriander ter sol in poper.
Medtem ko se juha kuha, v drugi posodi zavremo kis in toliko vode, da je dno posode prekrito dober centimeter. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in v tekočino ubijemo eno po eno jajce. Ko beljak povsem zakrkne, s penovko poberemo jajca iz posode. Preden jajca poberemo iz posode, juho nalijemo v štiri skodelice ali globoke krožnike, dodamo kocke opečenega kruha in na koncu dodamo še poširano jajce. Po želji lahko juho okrasimo s poljubno zelenjavo, narezano na trakove.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta