(RECEPT) Poulična hrana: Hot dog stare šole z novo obleko

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
11.07.2019 01:13

Ptujčan Surmin Omerović se je pred leti zaljubil v street food sceno in zdaj tudi sam, pod imenom Oui Chef, ponuja svoje dobrote, med njimi gurmanske hot doge.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Qui Chef

Bo že držalo, da na mladih svet stoji. Štajerski se predvsem zaradi številnih mladih nadobudnih ljubiteljev pripravljanja hrane ni treba bati za svojo kulinarično prihodnost. Eden od teh, ki že zdaj s svojo kreativnostjo v kuhinji skrbi, da je kot Štajerec znan po celi Sloveniji, je 26-letni Surmin Omerović iz okolice Ptuja, ki se s kuhanjem ukvarja že od svojega 18. leta.
Da ga je pot zanesla prav v kuhinjo in ne kam drugam, Omerovič krivi palačinke: "Seveda malo za šalo, ampak v resnici se je vse skupaj začelo na Višji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru, kjer smo morali pri praktičnemu pouku pripraviti palačinke. Kot tehnik zdravstvene nege, ki je bil v tej šoli zgolj zaradi statusa, si drugačnih palačink kot klasičnih z nutelo in marmelado nisem predstavljal. Dokler nam ni profesorica Mojca Polak pokazala crepes suzette, okusne tanke palačinke z okusom po pomarančah, karameli, po vrhu še flambirane in s kepico vaniljevega sladoleda. Takrat sem prvič spoznal, da kuhanje ni samo burek, pica, sarma, golaž in baklava. Nato sem svojo prvo prakso opravljal v odlični ekipi hotela Betnava, kjer sem spoznal mentorja Tomija Gregorinčiča, ki je v meni verjetno videl nekaj več. Od tukaj pa zgodba vodi do različnih izkušenj v kuhinjah - od dela v hotelu do restavracij, picerij in kateringov."

Preproste jedi so lahko tudi drugačne

Pred kratkim pa se je odločil za pomemben in velik korak - odprl je svoje podjetje Oui Chef. Kaj ga je prepričalo v to? "Že nekaj časa spremljam street food sceno, zanimiva mi je predvsem zaradi spreminjanja lokacije, saj lahko svoje jedi predstavim širšemu krogu različnih ljudi," pravi Ptujčan. Omerović želi v svoji prikolici ljudem predstaviti preproste jedi, torej takšne, ki so ljudem blizu in jih imajo radi - dodal jim je le tisto, kar predstavlja nekaj več, in hkrati njegove stvaritve dela drugačne od drugih. V sklopu njegovega branda Oui Chef ponuja gurmanske hot doge: "Trenutno imamo na voljo pet različnih hot dogov," pove ljubitelj kuhinje.

Tudi iz tako navadne jedi kot je hot dog je mogoče narediti pravo specialiteto.
Qui Chef

 

Da smo Slovenci ljubitelji street fooda, ocenjuje, in da gredo hot dogi v slast različnim generacijam, če so posebni, so tista pika na i, ko si jih želijo pokusiti tudi tisti, ki niso najbolj naklonjeni hrani z ulice. A ta postaja v večjih mestih vse bolj način življenja. "Ni res, da je hot dog zgolj hot dog. Zlahka je lahko nekaj več. Potrebujemo le nekaj dobrih sestavin, ki klasiko nadgradijo v vrhunsko kulinariko. Danes si je treba povsod - tudi v kulinariki - enostavno drzniti," razmišlja Omerović in dodaja, da smo Slovenci narod, ki zelo dobro je, Štajerci pa imamo to srečo, da je kulinarika s tega območja zelo raznolika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta