5000 pevcev iz 36 držav

Organizacija Interkultur po načelu olimpizma že od leta 2000 prireja Svetovne zborovske igre, že četrtič pa tudi Evropske zborovske igre, letos v švedskem Göteborgu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vocal Line, zmagovalci Evrovizijskega zbora leta  
Eurovision Choir 2019

V švedskem Göteborgu so med 3. in 10. avgustom 4. Evropske zborovske igre - European Choir Games 2019, ki so nekakšna zborovska olimpijada in mlajša verzija Svetovnih zborovskih iger. So eden najprestižnejših in najmnožičnejših zborovskih dogodkov v Evropi, ki v duhu olimpizma združuje zbore iz vsega sveta. Letos je prišlo kar 5000 pevcev. Gre za največje tekmovanje zborovske glasbe v Evropi. Organizira ga nemška organizacija Interkultur, ki organizira vsako leto že od leta 1988 več kot 14 zborovskih tekmovanj in dogodkov po vsem svetu. Interkulturova glasbena platforma oziroma mreža združuje blizu 120 tisoč zborov s 4,8 milijona pevcev. Na vrhu je World Choir Council ali Svetovni zborovski svet, ki vodi organizacijo po principu Organizacije združenih narodov. V njem so priznani zborovski strokovnjaki iz 80 držav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta