Boris Pahor: Nacionalna zavest še ni nacionalizem

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
26.11.2018 16:00

Po Beograjskih in Tržaških pogovorih izšla še knjiga Boris Pahor - najini pogovori časnikarke in publicistke Darke Zvonar Predan. Celovški pogovori še v nastajanju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med urami in urami srečevanj in intervjujev sta Boris Pahor in Darka Zvonar Predan postala prijatelja.
Borut Zivulovic

"Boris Pahor je dar za Slovence, saj s svojega jambora vidi marsikaj, česar sami ne vidimo, pri čemer ne varčuje s kritiko, zlasti matice s središčem v Ljubljani, ki se ima za popek sveta. Zato ga je treba, tudi ko se z njim povsem ne strinjamo, poslušati in razmisliti o njegovih besedah," je v uvodu predstavitve knjige Boris Pahor - najini pogovori dejala njena avtorica, dolgoletna novinarka in urednica Večera ter publicistka Darka Zvonar Predan. Knjiga je plod petnajstletnega znanstva med Pahorjem in Zvonar Predanovo, ki je med urami in urami srečevanj in intervjujev preraslo v prijateljstvo. V knjigi so tako objavljeni številni intervjuji, ki jih je imela avtorica s tem tržaškim Slovencem, pisateljem, ki je vseevropsko slavo s svojimi številnimi knjigami začel žeti šele v pozni starosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta