Da bi z radijsko nadaljevanko mladi odkrili lepoto poslušanja

STA
04.09.2020 14:05

V nedeljo se začne radijska nadaljevanka Kot v filmu, ki je nastala po mladinskem romanu Vinka Möderndorferja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roman je prejel nagrade Modra ptica, Večernica in Desetnica. 
Mladinska knjiga

Radijska nadaljevanka v osmih delih odpira nevralgične teme mladostniških prijateljstev, vrstniškega nasilja, življenja v kompleksnih družinskih razmerjih skozi razmisleke enajstletnega Gašperja," je povedal režiser Klemen Markovčič. "Roman Vinka Möderndorferja so mladi bralci že vzeli za svojega, zdaj bodo ta 'film' slišali skozi zvok. Moja želja je bila, da bi z gibkim formatom in sodobno estetiko nagovorili zdajšnje generacije zgodnjih najstnikov in jih popeljali v čudoviti svet zvočnih zgodb. Da bi torej zopet odkrili lepoto poslušanja in ne le gledanja," je še dodal režiser.
Radijska nadaljevanka je namenjena vsem, ki so stari 12 let ali več. Radijska nadaljevanka Kot v filmu je nastala v produkciji uredništva igralnega programa Radia Slovenija. To je najobsežnejša igrana produkcija Radia Slovenija v zadnjih letih. V nadaljevanki je nastopilo 14 igralcev, sedem dramskih in sedem zdaj že nekdanjih učencev OŠ Prežihovega Voranca. Med njimi so glasove literarnim osebam dali Ivo Vitez in Saša Tabaković, Maša Derganc, Uroš Fürst ter Matija Rozman.
Za zvočno podobo je poskrbel mladi tonski mojster Urban Gruden, izvirno glasbo za radijsko igrano produkcijo pa je ustvaril duo Silence, katerega člana sta Boris Benko in Primož Hladnik. Radijska nadaljevanka bo do konca oktobra na sporedu Prvega programa Radia Slovenija vsako nedeljo ob 8.05. Letno v radijskem etru nacionalnega radia v tem terminu že desetletja predvajajo več kot 50 radijskih iger za otroke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta