Glazerjeva nagrada Bogdanu Čobalu

Petra Zemljič Petra Zemljič
11.03.2019 11:28

Listine prejmejo Manica K. Musil, Petra Kolmančič in Simon Krečič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bogdan Čobal
Igor Napast

Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad je nagrado za življenjsko delo za leto 2019 podelil akademskemu slikarju Bogdanu Čobalu. Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh, treh letih pa prejmejo Manica Klenovšek Musil, ilustratorka in avtorica otroških slikanic, Petra Kolmančič, pesnica, in Simon Krečič, umetniški vodja in dirigent.
Predsednica odbora Zdenka Križanič, podpredsednik Zdravko Luketič in Bojan Labovič iz občinskega urada za kulturo in mladino so pred podelitvijo nagrade in listin, ta bo v četrtek, 21. marca, v Minoritski cerkvi, predstavili še nekaj formalnosti. Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2019, ki je bil objavljen 16. oktobra lani, je prispelo 26 predlogov s 17 predlaganimi kandidati, od tega 11 kandidatov za Glazerjevo listino in 6 kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor, odboru v odločanje poslale več predlogov, ta pa je izbral nagrajence. 

Igor Napast
Ilustratorka in pisateljica Manica K. Musil
Igor Napast
Petra Kolmančič
Janko Rath
Simon Krečič
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta