(INTERVJU) Liljana Klemenčič: Danes spet presneto potrebujemo pravljice

Tjaša Gajšek Tjaša Gajšek
04.12.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Nas so najprej učili: 'Pazi na knjigo! Pazi, kako jo listaš!' Jaz pa sem hotela tudi s pravljicami z jogo pokazati, da je knjiga prijazna in uporabna."
 
"Nas so najprej učili: 'Pazi na knjigo! Pazi, kako jo listaš!' Jaz pa sem hotela tudi s pravljicami z jogo pokazati, da je knjiga prijazna in uporabna."  
Andrej Petelinšek
Liljana Klemenčič je knjižničarka, pravljičarka in pripovedovalka zgodb. Na mladinski oddelek Knjižnice Ivana Potrča Ptuj je prinesla pravljične urice, jih nato razširila v pravljice z jogo in si ob tem izmislila še Bralno značko za odrasle. 

Z njo smo se pogovarjali o tem, kakšni poslušalci so otroci in kakšni odrasli. Sploh pa pravljice prvotno niso bile namenjene otrokom, pove.

Zakaj zase pravi, da je staromodna, in katere pravljice pripoveduje najraje? "Pravljičarji nismo igralci, mi pripovedujemo," opiše svoje delo.

In zakaj je "klasična knjiga očem bolj prijazna, da o pameti ne govorimo"? Je knjiga res najboljša prijateljica? Je to lahko tudi e-bralnik? 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta