(INTERVJU) Tosja Flaker Berce: Sanjal sem, da bom v slovenski film prinesel nekaj drugačnega

Matic Majcen Matic Majcen
15.12.2023 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Imam zelo eklektičen okus, zato je logično, da je prišla ven neka mešanica vsega." Tosja Flaker Berce o svojem prvencu Kaj pa Ester? 
"Imam zelo eklektičen okus, zato je logično, da je prišla ven neka mešanica vsega." Tosja Flaker Berce o svojem prvencu Kaj pa Ester? 
Matic Majcen
Vsakdo, ki vsaj bežno spremlja slovenski film, je v preteklosti že naletel na obraz ali ime Tosje Flakerja Berceta. 36-letni Ljubljančan je v zadnjih 13 letih deloval kot scenarist, igralec in režiser kratkih filmov, tudi pri nekaterih odmevnih projektih. Vseeno pa je režiser šele po vseh teh letih posnel svoj celovečerni prvenec. Kaj pa Ester? je mladinska komedija, kakršne pri nas še ni bilo, saj že na prvi pogled prej izgleda kot kakšen ameriški avtorski film kot pa produkt našega okolja. Pred današnjimi premiernimi projekcijami filma v Mariboru in Celju je režiser razkril, od kod izhaja njegov odpor do ustaljenih pristopov v slovenskem filmu in pa seveda kako je sploh prišlo do tega, da je film težko videti izven povezav s skupino Joker Out.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta